Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Sunnuntai-skonssit ja muutoksen tuulahdus

Tuore leivonnainen on paras tapa aloittaa viikonloppuaamu. Englannista kotoisin olevat skonssit leipoo vaikka hiukan unisilla silmillä. Tämä skonssiohje on lainattu Leilalta. Kyseessä on niin hyvä ohje, että se saattaisi kuulemma jopa pudottaa prinssi Charlesin tuoliltaan.

Tämä on viimeinen postauksemme TS Ruoka -sivustolla. Kahden naisen ruokabloggausta on nyt takana reilu vuosi, ja on aika siirtyä kohti uutta. Tulevaisuudessa reseptejä ja ruokafiiliksiä saatte lukea muualta, mutta mistä, se jää vielä nähtäväksi, uusi koti ruokablogille on haussa. Minne päädymme, siitä voitte lukea myöhemmin keväällä Facebook-sivultamme. Me nautimme ruokabloggausmatkasta tähän asti aivan täysillä, herkutellen, uutta löytäen ja vanhoja reseptejä elvyttäen. Sama meno jatkuu tulevaisuudessakin Tilli&pullan parissa. Kiitos tästä ajasta kuuluu TS Ruoka -tiimille ja teille, ihanat lukijat <3

terkuin, Ilona & Lotta


Kardemummaiset skonssit
6-8 skonssia

3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokosokeria
125 g kylmää voita
1 kananmuna
2 dl maitoa

voiteluun:
kananmunaa
unikonsiemeniä

Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lämmitä maitoa ja kardemummaa hetki, jotta mausteen maku irtoaa. Vatkaa maito ja muna keskenään. Sekoita jauho-voiseos ja neste taikinaksi.

Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3 sentin paksuksi levyksi. Leikkaa levyt kolmionmuotoisiksi paloiksi tai ota juomalasilla pyöreitä paloja. Nosta skonssit leivinpaperilla päällystetylle pellille, voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

Kypsennä uunin keskiosassa 250 asteessa, noin 10 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita. Tarjoa skonssit hillon, marmeladin tai vaikka creme fraichen kanssa.

Tulosta resepti

 

2 vastausta artikkeliin “Sunnuntai-skonssit ja muutoksen tuulahdus”

  1. tsruoka

    Kuva on niin herkullinen, että suorastaan tunnen skonssien tuoksun! Kiitos tästä ja muista herkkuresepteistä, ihanat Tilli ja Pulla!

    Herkullista kevään jatkoa, terkuin Heli ja muu poppoo


Kommentoi