Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Ruokakassipalvelusta päivää!

Meille tarjoutui tilaisuus tehdä blogiyhteistyötä ruokakassipalvelu Middagin kanssa. Ajatus valmiista resepeteistä ja kotiin kannetuista aineksista kuulostaa houkuttelevalta ja helpolta, emmekä aikaisemmin ole kokeilleet vastaavaa palvelua.

Saimme kassin kahden päivän ruoalle, sieltä löytyivät ainekset kylmäsavulohipastalle ja perunamuusin kera tarjottaville pannupihveille. Pastan reseptin löydät tämän postauksen lopusta. Pannupihveihin palataan kenties myöhempänä, tai ainakin niiden lisukkeena syötyihin hölskytyskurkkuihin.

Mitä sieltä löytyy?

Pastan resepti on suoraan sanottuna loistava, vaikka alkuun epäilimme miten se voi valmistua 20 minuutissa ja ilman rouhittua mustapippuria joka meillä tuntuu olevan jokapaikan mauste. Seurasimme kuitenkin reseptiä, eikä pasta todella tarvinnut mustapippuria, tosin sitruunan lohkon se olisi voinut vaatia tuomaan hieman happoa.

Yksi syy tilata kassillisen ruoka-aineita resepteineen on se, että voi samalla saada uusia ideoita keittiöönsä. Joskus tuntuu siltä, että käyttää samoja raaka-aineita, eikä osaa tarpeeksi katsoa ympärilleen. Juuri näin meillä kävi lohipastan kanssa. Sitä ei olisi muuten tullut kokattua, ellei se olisi tässä tullut eteen. Resepti on niin hyvä, että sillä on kokkailtu jo toistamiseen. Tässä nopeassa pastassa on aineksia keittiön vakioreseptiksi.

Pastan äärellä pohdimme, että ketkä ruokakasseja tilaavat. Ehkä kotiäidit helpottamaan arkea, kokeilunhaluiset kokkaajat tai ruoanlaittoa opettelevat. Reseptit vaikuttavat helpoilta toteuttaa, vaikka kokkaamisesta ei olisi paljon aiempaa kokemusta.

Savulohipastan reseptistä saattaa tulla meidän keittiömme vakiojuttu, niin hyvä oli resepti.

Middagin palvelu on hyvä vinkki valmistumislahjaa miettiville. Ruokakassipalvelun lahjakortti sopii ainakin kokkailusta pitäville, vaikka varsinaisesti lahjakortteja verkkosivun kautta ei voikaan ostaa. Ennen tilausta lahjan saajan kanssa kannattaa sopia millä viikolla ruokakassinsa haluaa vastaanottaa. Pääkaupunkiseudun lisäksi Middag on juuri alkanut toimittaa kasseja myös Turkuun, Kaarinaan ja Raisioon.

Terkuin, Lotta ja Ilona

Kylmäsavustettua lohta, parsaa ja piparjuuricréme

4:lle

1 pkt tagliatellepastaa

1 pala kylmäsavulohta

1 nippu vihreää parsaa

1 rasia piparjuurituorejuustoa

suolaa

sokeria

pippuria

Laita pastavesi kiehumaan tilavaan kattilaan ja keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Pese parsat ja poista puinen tyviosa. Leikkaa parsat 2-3 cm:n pituisiksi paloiksi. Kiehauta samaan aikaan toisessa kattilassa vettä. Lisää veteen teelusikallinen sokeria ja paloitellut parsat. Keitä n. 3-4 minuuttia. Viipaloi kylmäsavulohi.

Kun pasta on kypsää (al dente), valuta pasta ja lisää joukkoon piparjuurituorejuusto. Sekoita. Nosta kattila hellalta ja lisää joukkoon kylmäsavulohiviipaleet ja valutetut parsat. Tarjoile höyryävän kuumana.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Ruokakassipalvelusta päivää!”

  1. Mariella Backmansson

    Tervehdys Middagilta! Hauskaa että tykkäsitte ruokakassistamme! 🙂

    Jutun lopussa kirjoitatte lahjakorteista – niitä saa itseasiasssa tilata meiltä ihan helposti verkkokaupan kautta: toimitus joko oikeina kortteina ja sähköisenä versiona. Ja vastaanottaja voin jälkeenpäin itse päättää koska tilaa ruokakassinsa. Lahjakortti on voimassa vuoden verran.

    Ihanaa alkukesää teille ja aurinkoisia kelejä!
    Terveisin, Mariella / Middag


Kommentoi