Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Pieni ylistys quesadilloille

Quesadillat ovat illanistujaisten pelastus, joiden makumaailmaa voi varioida lähes loputtomasti. Quesadillojen idea on täyttää tortillalettu muutamalla aineksella ja sitoa lättänä paketti kokoon maissiletun sisään sulaneella juustolla.

Yksinkertaisimmillaan letun sisään voi siivuttaa esimerkiksi tomaattia, basilikaa ja kinkkua. Tomaatti tuo lettuihin mehevyyttä, basilika makua ja kinkku juuston kanssa suolaisuutta. Kasvisversioiden tekeminen käy helposti jättämällä kinkku pois.

Mieti lempipizzasi täytteitä. Ehkä ne voi koota myös quesadillan sisään? Oma kestolempparini on ananas, aurajuusto ja kinkku, näitä en vielä ole testannut tähän, mutta seuraavalla kerralla taidan tehdä sen.


Dillat ovat myös helppoa nyyttikestiruokaa. Voit pyytää vieraita tuomaan paketin tortilloja, pussin juustoraastetta ja muutaman täytteen oman makunsa mukaan, kohta pystyssä on jo fiesta johon jokainen on saanut tuoda oman säväyksensä.

Quesadillojen valmistelut voi tehdä etukäteen ja paistaa letut vasta kun vieraat ovat paikalla, parhaimmillaan tämä sormiruoka onkin vastapaistettuna ja rapeana. Yksi vinkki on se, että lettuja ei kannata täyttää liian täyteen, silloin paketti ei pysy koossa.

En tiedä, mutta luulen että tämäkin ruoka on keksitty kun ruokakomeron satunnaista sisältöä on tyhjennetty vatsantäytteiksi jossain päin Meksikoa. Oli miten oli, idea on loistava ja mielestäni jopa parempi kuin perinteinen kääritty tortilla. Quesadillojen kanssa voi dippinä kokeilla itsetehtyä salsaa ja luottoguacamolea.

Terkuin, Lotta

Ps. Kokemuksen mukaan nämä maistuvat hyviltä myös kylminä, sekä juhlien jälkeisenä päivänä uudelleen pannulla lämmitettyinä. Mikroon älä quesadilloja vie, siellä ne saavat vain löysän olomudon.

Jamielta lainatut quesadillat

6 tortillalettua
nippu tuoretta korianteria silputtuna
2 dl juustoraastetta
1 chili pilkottuna
1 paprika suikaleina
1 punasipuli ohuena suikaleena
rouhaisu mustapippuria myllystä

Tämä resepti on muunneltu Jamien quesadilla-ohjeesta. Voit koota tortillaletut valmiiksi jääkaappiin odottaan paistamista vaikka etukäteen. Kokoa letut näin: ripottele letun päälle tasaisesti 1 rkl juustoraastetta, sen päälle täytteet ja niiden päälle tasaisesti 1 rkl juustoraastetta. Juustoraaste saa sulaessaan kaksi lettua pysymään koossa, niiden väliin ei kannata ahnehtia liikaa täytteitä, tai ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

Paista letut kuivalla pannulla, lettu on valmis kun juusto on sulanut sen sisältä ja sen pinta on rapea. Lettua voi paistamisen aikana painaa lastalla kiinni, näin juusto tarttuu paremmin lettuun sen sisällä. Kun lettu on paistettu, jaa se pizzan tyylisesti osiin.

Tulosta resepti

Kommentoi