Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Paahdettu greippi käy jälkiruoasta

Verigreipin voi paahtaa jälkiruoaksi tai viikonlopun aamupalalle. Mitä enempi hunajaa, sen makeampi siitä tulee ja näin sen käyttötarkoitusta voi muunnella.

Greippi sopii kuulemma lisukkeeksi myös grilliruoalle ja erityisesti kalalle. Tähän tarkoitukseen se kannattaa lohkoa, valuttaa päälle hunajaa ja grillata muutaman minuutin ajan. Tätä voisi kokeilla vaikkapa juhannuksena.

Paahdettu greippi maistuu sellaisenaankin, mutta lämpimän hedelmän pinnalle sulanut vaniljajäätelö kruunaa tämän jälkiruoan!

Terkuin, Lotta ja Ilona


Paahdetut greipit

4:lle

2 verigreippiä

0,5 dl juoksevaa junajaa

tuoretta timjamia

Varaa puolikas greippi kullekin syöjälle. Sekoita hunaja ja timjami keskenään maustumaan hetkeksi. Voit toki käyttää myös mitä tahansa makuhunajaa, jos sellaista sattuu löytymään kaapista. Me halusimme kokeilla tässä timjamia.

Halkaise greipit. Irrota hedelmäliha veitsellä ja pieni se paloiksi. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa greippimehua lentele ympäri pöytää. Annostele paloiteltu hedelmäliha takaisin kuoreen ja valuta päälle hunaja. Voit halutessasi ripotella annosten päälle myös sokeria, siitä tulee karamellisoituneempi pinta kuin hunajasta.

Laita greipit vuokaan ja paahda uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.

Tulosta resepti

 

Kommentoi