Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Makujen riemua ulkoruokariehassa

Viime lauantaina saimme nauttia valloittavista mauista ja aurinkoenergiasta Torikortteleiden ulkoruokariehassa. Helsingin Senaatintorin laidalla sijaitsevien Torikortteleiden sisäpihoilla on viimeisen vuoden aikana alkanut tapahtua. Korttelit ovat täyttyneet monenkirjavasta musiikista, elokuvailloista, hienoista valaistuksista ja hyvästä ruoasta.

Tällä kertaa teemana oli katuruoka. Siis ruoanystävän ja -harrastajan unelmatapahtuma, saattaisi joku todeta. Päivästä tarttui monta ideaa ainakin näiden kotikokkaajien mukaan.

Tästä voit kurkata päivän menun Torikortteleiden Facebook-sivuilta.

Nappasimme hieman taskurahaa ja suuntasimme kurnivien vatsojemme kanssa kohti kaupungintalon sisäpihaa. Vastassa meitä odotti mainio kattaus mitä erilaisempia ruokia. Kahdeksan ravintolaa olivat pistäneet pystyyn oman ruokakojunsa. Keväiselle sisäpihalle oli löytänyt hieno määrä ruokaintoilijoita. Rohkeasti ohitimme Ravintola Savotan kaasugrillin (jonne myöhemmin palasimme poromakkaralle), Vegemestan hampparibaarin ja 100 dogs & Bourbonin hodarikojun.

Paras ruoka on kaverin kanssa jaettu – tai vaikka kolmen kesken!

Päädyimme ensimmäiseksi maistamaan Twisted Street Kitchenin mussaman gaita (lempeän mausteista currya, kanaa, kookosta ja kassiaa). Yksi annos riitti mainiosti kolmelle alkupalaksi.

Haukihampparin vaisu ulkonäkö ei vedä vertoja sen maulle.

Seuraavaksi osuimme Social Food Streetin teltalle, jossa tarjoiltiin haukiburgereita ja afrikkalaisia makkaraperunoita. Haukibruger oli päivän ehdoton ykkönen. Raikkaat, selkeät maut ja käytännöllinen toteutus: kahden vaalean näkkileivän välissä marinoitua punasipulia, vihreää majoneesia ja grillattua haukimureketta. Näitä täytyy koittaa kotonakin!

Tomaattikeiton dippaus sujuu kynsikkäillä.

Väliin maistoimme Restaurant Qulman tomaattikeittoa itsetehdyllä pestolla ja foccacialla. Keitto oli hieman suolaista, mutta konseptina loistava juuri ulkoruokailuun.

Ulkoruokariehan toinen erityisen viehättävä annos oli MAT Cateringin loihtima: suuria lihapullia, kaalisalaattia tomaatilla ja sitruunakastikkeella höystettynä. Tähän pyysimme myös reseptin, saa nähdä saadaanko sama aikaiseksi kotikeittiössä.

Herkullisia makuja!
Viimeiseksi oli vielä kokeiltava poromakkaraa punasipulilla ja puolukalla.

Päivä oli varmasti monen asian summana onnistunut: oli innokkaita yrittäjiä, nälkäisiä vieraita ja loistava sää. Torikorttelit lupailevat että tätä olisi luvassa jatkossa lisää. Toivottavasti, sillä juuri tälläisille tapahtumille on tilausta. Hyvää ja konstailematonta ruokaa vailla hienostelua, saa syödä vaikka takki päällä. Meidän seuranamme ulkoruokinnassa oli myös Kotilo-blogin Johanna, käy kurkkaamassa tunnelmia myös sieltä!

Terkuin, Ilona ja Lotta

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo