Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Luottoguacamolen salaisuus on korianteri

Tässä hyvä guacamolen resepti, joka kannattaa klikata muistiin tai printata talteen. Menneenä syksynä eräissä 50-vuotisjuhlissa oli katettuna runsas ja herkullinen tapaspöytä espanjalaiseen tyyliin. Kun juhlien isäntä tuli loppuillasta kysymään mikä tarjoiluista oli mielestäni paras, ei täytynyt pitkään miettiä vastausta. Se oli guacamole, jonka resepti piti heti saada. Tässä se on nyt teille, tuleviin herkutteluhetkiin kokeiltavaksi.

Tämän herkkuguacamolen salaisuus lienee jeerassa, korianterissa ja chilissä, unohtamatta tietenkään ihanasti kypsynyttä avokadoa. Eri maut täydentävät toisiaan ja välillä pilkahteleva chili on hyvä lisä tahnaan. Muista myös kuumentaa mausteet kuivalla pannulla, se tuo niiden maut esiin paremmin.

Itsetehty guacamole on vaivan arvoista ja jotta se pääsee arvoiseensa seuraan, suosittelen tietenkin niin ikään itsetehtyjä nachoja ja herkullisia quesadilloja.

Terkuin, Lotta

 

Guacamole

reilu annos

1 punasipuli pilkottuna

1 tl jauhettuja kuminansiemeniä

1 tl jeeraa

ripaus suolaa

5 kypsää avokadoa

1 punainen chili pilkottuna

1 sitruunan mehu

2 tomaattia

nippu tuoretta korianteria

Kuumenna pannulla kumina ja jeera. Pilko sipuli ja chili pieneksi kuutioksi, muserra avokadot haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Pilko tomaatit ja korianteri, lisää ne tahnaan. Lisää mausteet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa jeeraa ja suolaa.

Tulosta resepti

Kommentoi