Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Love me tender… eli kuninkaan herkkuleipä

Tämä maapähkinävoileipä on varsinainen klassikko, tarina kertoo tuhdin leivän olleen Elviksen lempiherkkua. Totta puhuen näitä leipiä tulee tehtyä varsin harvoin, mutta ne valikoituivat listalle esimerkiksi silloin, kun osallistuimme elokuussa Ravintolapäivään Kahden kattauksen aamupalaravintolalla.

Tuntuu hieman hölmöltä muuttaa hyväksi havaittua reseptiä, mutta näitä lisäyksiä me pohdimme leipiä mutustellessa:

  • suolapähkinät tuovat kivaa rouheutta leipään ja sopivat makumaailmaan
  • tuore chili paloiteltuna voisi toimia tässä makumaailmassa, jos pitää tulisemmasta tunnusta
  • suklaapähkinävoilla ja/tai vaahtokarkeilla saa lisää makeutta leipään
  • päälle voi lorauttaa myös vaahterasiirappia

Jos tiedossa on rentoa illanviettoa ystävien kesken, on tämä leipä nappi valinta. Elviksen mukaan nimetty leipä on jälleen yksi osoitus siitä, miten suolainen ja makea toimivat yhdessä, kun niitä on sopivasti. Suolaisuutta tuo pekoni ja maapähkinävoi, pehmeyttä ja makeutta banaani.

Terkuin, Ilona ja Lotta

P.s. Ystävänpäivän kunniaksi, tässä teille kuninkaan herkkuleivän innoittamana myös kuninkaan musiikkia:

Love me tender

 

Elviksen maapähkinävoileivät

(4 hengelle)

2 hyvin kypsynyttä banaania
paketti pekonia
3 rkl maapähkinävoita
8 palaa vaaleaa leipää (esim paahtoleipä)
muutama nokare voita

Siivuta banaanit ohuiksi viipaleiksi ja paista pekonit. Voitele leivät molemmilta puolilta voilla. Levitä maapähkinävoita leivän yhdelle puolelle. Asettele banaanisiivut ja pekoni maapähkinävoin päälle. Paina leivän päälle kanneksi toinen leipä. Paista molemmilta puolilta pannulla rapeaksi ja ruskeaksi, tai kypsennä leipä voileipägrillissä, kuten me teimme. Puolita kolmioiksi ja nauti ystävien seurassa.

Tulosta resepti

Kommentoi