Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Lime ja lohi – siinä vasta freesi parivaljakko

Helppo ja raikas kalaherkku joulun alkupalapöytään

Viime vuosien aikana meidän perheen joulupöytään on paikkansa vakiinnuttanut paitsi sinihome-punajuurilaatikko, myös limellä graavattu lohi. Alkuruokien aatelia, kuten venäläinen silli, rakuunasilakat ja suutarinlohi, on saanut rinnalleen uuden tulokkaan, joka tuo perinteiseen tuhtiin joulupöytään häivähdyksen keveyttä ja itämaisuutta.

Lime-lohi sopii hienosti alkupalasortimenttiin muiden kalojen kaveriksi, mutta on helppo suolapala glögivieraille tarjottavaksi tai yöpalana saaristolaisleivän päällä nautittuna. Tämä on vahva suosikkini myös uudenvuoden brunssipöytään.

terkuin, Ilona

 

Limegraavattu lohi

Limegraavattu lohi

(neljälle)

ruodotonta lohta n. 400 g
2 limeä

Leikkaa kalasta ohuita siivuja ja asettele siivut laakealle tarjoiluvadille limittäin. Raasta limettien vihreää kuorta ja purista hedelmien mehu kalasiivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.

Halutessasi voit kuutoida kalan siivuttamisen sijaan ja tarjoilla graavattuja paloja esimerkiksi wasabilla maustetun soijakastikkeen kera. Limen lisäksi lohta voi mainiosti maustaa vaikka chilillä tai inkiväärillä.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Lime ja lohi – siinä vasta freesi parivaljakko”

  1. Johanna

    Ihana kuva ja lupaava resepti!


Kommentoi