Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Kikka kolmonen eli helpoin majoneesi ikinä

Majoneesi ajatellaan usein vaikeaksi ja monimutkaiseksi tehdä. Mitä jos en saakkaan lorotettua öljyä sopivalla nopeudella riittävän ohuena nauhana? Tässä tulee aivan järjettömän helppo ja lähes takuuvarma ratkaisu: majoneesi uudella tapaa.

Tarvitset sauvasekoittimen sekä kapean ja korkean astian. Esimerkiksi sauvasekoittimen mukana tullut sekoitusastia tai puhdas korkea hillopurkki käy hyvin. Tarkista kuitenkin, että sekoitin sopii astian sisään.

Huolehdi, että majoneesin ainesosat (erityisesti munat ja öljy) ovat samanlämpöisiä. Riko sitten yksi kananmuna astian pohjalle niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Valuta munan päälle rypsiöljy, tipauta joukkoon lusikallinen dijonia ja tilkka viinietikkaa, sekä mausteet.

Aseta sitten sauvasekoitin astian pohjaan niin, että se peittää kokonaisuudessaan keltuaisen. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut munaan. Jos öljy ei meinaa sekoittua, voit auttaa hieman: nosta sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin astiassa niin, että kaikki öljy valuu alas ja sekoittuu majoneesin joukkoon.

Tadaa! Nyt sinulla on noin kolme desiä valmista naturel majoneesia. Nopeasti valmistuva majoneesi säilyy puhtaassa astiassa viikon verran. Voit maustaa majoneesin haluamallasi tavalla. Meillä on ollut kokeilussa kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi, molemmat toimivat mm. hampurilaisten kaverina. Lisää makuaineet vasta valmiin majoneesin joukkoon.

Herkullista vuodenvaihdetta!
terkuin, Ilona & Lotta


Majoneesi
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 tl dijon sinappia
1/4 tl valkoviinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
(1 valkosipulinkynsi pieneksipilkottuna)
1/2 tl suolaa

Kurkkumajoneesi
1 annos majoneesia
+ yksi maustekurkku pieneksipilkottuna
+ ripaus kurkumaa

Paprikamajoneesi (kuin Hesburgerin konsanaan)
+ pala punaista paprikaa silputtuna

+ 1 pussi Hesen grillimaustetta (myös 1 tl tavallista grillimaustetta kelpaa paremman puutteessa)

18 vastausta artikkeliin “Kikka kolmonen eli helpoin majoneesi ikinä”

  1. Miina

    Kiitos, ihan kuin olisin tilannut tämän postauksen henkilökohtaisesti! 😉

    Nimim. tönkkömajoneesia suoraan roskiin puoli litraa viime viikolla


    • tillipulla

      Miina, kiva kuulla että tulee tarpeeseen. Voin luvata, että tällä ohjeella onnistuu! Kerrothan miltä maittoi, kun kokeilet 🙂
      – Ilona


  2. Jaana

    Välillä olen vispannut majoneesia, koska itsetehty on vaan parempaa. Kikka kolmonen on helpompi ja majoneesista tulee kuohkeampaa. Seuraavaksi kokeilen teidän nacho-reseptiä


  3. Johanna

    Huh,nerokasta,kerrassaan!!Tein perusmajoneesin omien kanojen munista ja slurp!Kiitos paljon reseptistä!


  4. Ripukka

    No helou mr.president! Jo on aikoihin eletty. Hyvin toimii ja maistuu u uu. Dijonin tilalle heitin sinappijauhetta kun ei nyt ollut muuta, not bad!


  5. Markka

    Hmm mitenköhän tästä saisi parhaiten kyhättyä vegaanisen version, kuinkakohan tärkeä tuo kananmunan rooli on… Näin kun kasvisravintola Soisoissa tehtiin tämänkaltaista vegaanista majoneesia laittoivat ainakin soijamaitoa ja paljonpaljon öljyä


  6. Hotpot

    Uskomattoman helppo ohje verrattuna, miten olen jo vuosia tehnyt majoneesin, kiitos tästä ohjeesta. Tuosta suolan määrästä, että olenko itse niin vähäsuolainen vai miten on, kun tuolla 1/2tl tuli majoneesista kyllä vähän liian suolaista ainakin mun makuun. Ongelman ratkaisin tekemällä toisen satsin ilman suolaa ja sekoitin yhteen ekan erän kanssa.


    • tsruoka

      Moi, Tillin & pullan blogi on jo sulkeutunut, joten he eivät enää vastaile kommentteihin. Mutta kiva kun löysit tämän reseptin, se on ihan huippu! -Heli


  7. Olga

    Kookosöljyn kanssa ei onnistunut majoneesi, mutta erinomainen munakas tuli kyllä 😀


  8. Jenna Nielsen

    Mikähän on kun ei majonesi kiinteydy. Sauvasekotin on . Vaikka sekoitan niin lirua on?auttakee.


    • Maisa

      Itse kokeilin kolme kertaa ennen kuin onnistui. Ongelmana oli että astia oli liian suuri. Astian täytyy olla juuri sen kokoinen että sauvasekoitin mahtuu sinne.


  9. Outi

    Mikä menee pieleen kun majoneesi jää ihan nestemäiseksi? Teen ohjeen mukaan. Pitäiskö käyttää pelkkä keltuainen?


    • Turun Sanomat

      Hei, pahoittelut, Tillin ja pullan blogi on sulkeutunut eli he eivät enää vastaa kommentteihin.
      yst Heli


    • markku keskinen

      Kyllä se onnistuu kun sopivassa astiassa surrutat. alussa tei ns keltuaisesta.mutta huomasin koko muna ja hyvää tulee. Muutenkin ns koko munalla Hyvää Juhanusta.ps mausteita oman maun mukaan. Joskus saa ns aneemisia teollisuus KANAN munia jossa keitetäessä ei kunnon valkuaista ei keltuaista haaleeita läpikuultavia. Kunnon Rypsi öljy viljalla syötetyt kanat munii kunnon munaa keltuainen on keltainen ja valkuainen ei kuula läpi.MUNISSA ON EROJA.


  10. Isionhyväkokki

    Luulin, että kaikki tekee majoneesin näin… En ees tienny et sen voi tehdä muulla tavalla 😀


Kommentoi