Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Kevät toi ruoan kadulle

Katuruokakulttuuri nostaa pikkuhiljaa päätään ainakin Helsingissä ja tarjolla alkaa olla muutakin kuin täytettyjä crepsejä – niitä mitenkään väheksymättä. Tätä onkin jo odotettu! Vappuna luukkunsa avasi Sofiankadulle Street Gastro, joka tarjoaa premium-tason sandwichejä lisukkeineen.

Tämän ravintolavaunun puikoista löytyvät Top Chef -kilpailusta tuttu Pertti Kallioinen sekä Pasi Hassinen ja Jouni Ukkonen. Kolmikko on tehnyt töitä muun muassa Farangissa, G.W. Sundmansissa, Olossa ja Chez Dominiquessa. Kokemus maistuu myös Street Gastron leivissä.

Street Gastro testattiin siis viikonloppuna: itse söin häränlihatäytteisen leivän, mukana muun muassa marinoitua punasipulia, kippari-juustoa ja sitruuna-jogurttia. Menusta löytyy myös kasvis-, kana- ja possuleivät, joiden hinnat pyörivät kymmenessä eurossa. Lisukkeina tarjolla on esimerkiksi etikalla maustetut englantilaistyyliset ranskikset, extroina ankanmaksaa ja tryffelivoita. Edelliset odottavat vielä seuraavaa käyntiä.

Paikan ruoka on simppeliä ja se tehdään rennolla, mutta kunnianhimoisella otteella leivistä alkaen itse. Suttaamatta tätä ruokaa on kuitenkin vaikea syödä. Street Gastron kundeilta tulee tämä vinkki: leipä kannattaa puristaa tiukaksi, jolloin täyte pysyy paremmin leivän sisällä ja ei näin leviä. Siitä vain testaamaan!

Paikkaa ei voi kuin suositella ja toivoa lisää tämänkaltaisia ruokapaikkoja katukuvaan. Toivottavasti tämän paikan löytävät turistien lisäksi myös helsinkiläiset ja tämä katuruokala on enemmän kuin yhden kesän ihme.

Katuruokaa Helsingissä:
(ihan kaikkia ei vielä ole testattu itse, mutta huhuja niiden herkullisuudesta on kuultu)

  • Cholo tarjoaa meksikolaista ruokaa Lönnrotinkadulla
  • Maulito ruokarekka tarjoaa saksalaista ruokaa eri puolilla pääkaupunkiseutua
  • Tram Cafe, suolaisia ja makeita crepsejä Kolmen sepän patsaan kulmilla

 

Terkuin, Lotta

p.s. vinkkejä uusista katuruokapaikoista otetaan vastaan!

Yksi vastaus artikkeliin “Kevät toi ruoan kadulle”

  1. Middag (@MiddagFi)

    Hei!
    Yritin löytää sähköpostiosoitetta tai muuta yhteystietoa Tillille tai Pullalle – ei löytynyt!
    Olisi asiaa – meidät saa kiinni täältä info@middag.fi tai https://www.facebook.com/middag.fi 🙂 Kiitos! Mariella/Middag


Kommentoi