Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Juhannus & Iiron anopin kanat

Näiden flikkojen juhannusta vietettiin hyvässä seurassa syöden, juoden ja kesäyön tunnelmasta nauttien. Juhannustaikojen lisäksi ruoanlaiton välissä ehdittiin mitellä kesäolympialaisissa, pyörähtää ihan oikeissa juhannustansseissa ja suunnitella seuraavaa ateriaa.

Mittumaari-menu oli varsin monipuolinen ja täyteläinen. Perjantaina lounastettiin savukalan, sillin ja uusien perunoiden kanssa, akvaviitti seuralaisena. Juomalaulujen siivittämänä siirryttiin soutukisan kautta grillaukseen. Grillissä kypsyi naturel possua, fetatäytteisiä munakoisoja, aurajuustolla aateloituja pekoniherkkusieniä ja herkullisia Jokiselta ostettuja lammasmakkaroita.

Juhannusyöstä nautittiin kalliolla Airiston kokkoja bongaillen. Tunnelmallista, totta vie! Aamulla herättiin siihen, kun tyynyn alla prässäytynyt kukkavalikoima kutitti nenään, ja ryhdyttiin saman tien brunssipöydän kattamiseen. Monen monituisia makuja löytyi tähänkin pöytään. Yksi näistä oli salvialla marinoitu pekoniin kääritty broileri (kanaksikin kutsuttu). Nämä kanat ovat Iiron mökkibravuuri, joihin vävykokelas alunperin tutustui anopin pöydässä.

Juhannuksen jälkeen siirrytään lomatunnelmiin, saaristoon. Mukavia kesäpäiviä!

terkuin, Lotta & Ilona

 

Salvia-pekoni-kanat grillissä
neljälle

4 broilerin ohutta fileeleikettä
0,5 dl oliiviöljyä
nippu tuoretta salviaa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
loraus jaloviinaa
1 pkt pekonia

Sekoita oliiviöljy, hienoksi hakattu salvia (jätä muutama kokonainen lehti sivuun), siivutettu valkosipuli ja mausteet keskenään. Lisää halutessasi joukkoon loraus jaloviinaa. Laita kanafileet marinadin sekaan ja anna maustua ainakin puoli tuntia jääkaapissa. Laita pari salvianlehteä kanafileen keskelle, kääri marinoidut fileet rullalle, ja kiedo jokaisen fileen ympärille siivu pekonia. Sulje rulla hammastikun avulla. Grillaa kanarullat kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.

Tulosta resepti

 

 

Mies keittiössä: Salviamarinadi saa särmän lorauksesta jaloviinaa.
Kun hammastikut on loppu, vuolee kätevä apukokki tikut pihapuusta.

Yksi vastaus artikkeliin “Juhannus & Iiron anopin kanat”

  1. Reijo

    Kiitos reseptistä! Maistui vieraille juhannuksena!


Kommentoi