Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Inkivääripannacotta on hottis

Tämän pannacottan juju on pehmeän kermaisen ja pienesti polttavan makean yhdistelmässä. Jälkkäri-ihanuus on peräisin ystävämme Pian keittiöstä, jossa jälkiruokaa tarjoiltiin viime Ravintolapäivänä.

Reseptiä on testailtu omissa keittiöissä muutamaan otteeseen ja nyt haluamme esitellä sen teille. Inkivääripannacotta on yksinkertaisesti hyvä – ja yksinkertainenkin.

Terkuin, Lode ja Ilona

Inkivääripannacotta

4:lle
n. 3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2-3 rkl raastetusta inkivääristä puristettua mehua
2 liivatelehteä

1 kypsä mango
½-1 punainen chili

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Kuori ja raasta n. 3-4 cm pala inkivääriä ja purista raasteesta mehu ulos. Ota kattila hellalta ja lisää joukkoon inkiväärimehu sekä liotetut, vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Kaada sopiviin laseihin ja anna hyytyä vähintään 2-3 tuntia kylmässä.

Pilko mango ja suuhun sopiva määrä chiliä pieniksi kuutioiksi, sekoita ja anna maustua hetken kylmässä. Ennen tarjoilua: nostele mango-chilisalaattia hyytyneen pannacotan päälle. Tarjoile!

Tulosta resepti

 

Innokkaat assarit. Tärkeintä ei tietenkään ole se, että ruoka näyttää siltä miltä pitää.

Kommentoi