Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Herukkaa shotissa ja puurossa

Ravintolapäivän aamiaisilla maistettiin herukkaa monessa muodossa, paitsi mehuissa, myös puurona ja shottina. Tässä muutama herukkaresepti, joihin voi käyttää syksyn satoa pakkasesta tai tuoreeltaan jos herukoita vielä löytyy puskista tai kaupoista.


Stydi herukkamanna

Ravintolapäivän aamiaisella tarjoilimme alkupalaksi maistiaiset herukkamannapuuroa. Annos oli pieni, se oli aseteltu valmiiksi ruokalusikalle lautasen päälle tervetulotoivotukseksi. Vahvan makuista mannapuuroa oli taittamassa nokare smetanaa. Herukkamannasta tuli ihanan punaista ja stydiä, kuten pitikin. Sen oli tarkoitus luoda odotuksia aamupalalle – toivottavasti ne täyttyivät, eikä herukkamanna ollut liian vahvaa heti aamiaisen alkuun.

Vastaavaa voisi kokeilla kotona kun on tulossa isompi ystäväporukka aamupalalle. Valmiiksi annosteltu makupala tekee tunnelmasta vähän erityisemmän, eikä ole vaikea toteuttaa. Lisäksi mannapuuro kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä joten se ei vie aikaa muilta aamiaisvalmisteluilta.


Herukkamanna lusikassa

9 dl mehua
4 dl punaherukoita
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl mannasuurimoita

Kuumenna mehu ja marjat, anna kiehua n. 15 min. Mausta sokereilla ja suolalla. Tarkista maku. Siivilöi marjojen kuoret pois.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan mehuliemeen ja kypsytä hiljalleen välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Anna puuron jäähtyä. (Jopa yön yli.) Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Alkupalana tai väliruokana aseta tarjolle ruokalusikan päähän. Annostele mukaan myös nokare smetanaa, koristele punaherukalla.

Tulosta resepti


Mustaherukkashotti

Toisella aamupalalla tarjoilimme ennen jälkiruokia kylmän viileät mustaherukkashotit.Taisi niihin sisältyä jokin extempore lausuttu maljapuhekin. Yksinkertaisuudessaan shotteihin tulee jäisiä marjoja, mehua, jäitä ja hieman sokeria, kaikki soseutetaan sauvasekottimella juotavaksi nektariksi. Tämä jos jokin toimii flunssanehkäisijänä.


Mustaherukkashotti

jäisiä mustaherukoita
mustaherukkamehua
ripaus sokeria
murskattuja jäitä

Ota herukat pakastimesta, voit tehdä shotit kun herukat ovat kohmeisia mutta vähän sulaneita. Soseuta herukat sauvasekoittimella lisäten välillä mukaan mehua. Mausta sokerilla ja lisää lopuksi jäämurska. Shotin määrät voi arvioida näin: neljälle hengelle riittää hyvin nyrkin kokoinen motikka jäisiä herukoita, herukkamehua laitetaan mukaan kunnes jäiset herukat ovat juotavia.

Tulosta resepti

 

Kommentoi