Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Herkkuvinkit Pietarista

Neljän päivän matkaan Pietarissa mahtuu paljon elämyksiä. Saatiin nauttia Voitonpäivän juhlista ilmapalloineen, paraateineen, ilotulituksineen ja tykinpamauksineen, kaupungin kauniista arkkitehtuurista ja ennen kaikkea hyvästä ruuasta. Vaikka palatseja, kirkkoja ja patsaista tuntui olevan vieri vieressä kaupungin keskustassa, mahtui joukkoon lukuisia kahviloita, blini- ja borschkeittoruokaloita sekä fiinejä ruokaravintoloita. Tässä muutamia poimintoja ja hyväksi koettuja herkuttelukeitaita matkan varrelta:

The Green Room Café
Osana kulttuuritehdas Loft Project ETAGIa toimii lähi- ja luomuraaka-aineista herkkuja loihtiva The Green Room Café. Listalta löytyy mm. minttuteetä tuoreesta mintusta, mansikka-basilikalimonaadia ja koivun mehua eli mahlaa. Viisikerroksisen entisen leipätehtaan tiloissa voi nauttia nuorten taiteilijoiden töistä eri kerrosten nykytaidegallerioissa ja -kaupoissa. Kolmannessa kerroksessa voi istua terassilla vanhojen sähköjohtokerien ympärillä, pelailla lautapelejä teekupin äärellä ja maistella raikkaita ruokatuttavuuksia listalta.

 

The Green Room in St. Petersburg
The Green Room Cafén terassilla voi nauttia raikkaita virvokkeita.

 

Vihreän huoneen kahvila on keidasmainen ja avara. Mutta ainakin viikonloppuisin istumapaikkaa saa hetken etsiä, korviin kantautuu iloinen puheensorina ja tiskille on jonoa useampi metri.  (kuva: Loft Project ETAGI)

 

Eliseevsky
Ylellinen herkkukauppa, josta saa käsintehtyä marmelaadia, suklaakonvehteja, eclair-leivoksia ja marsipaania, vie melkein kielen mennessään. Silmiinpistävän houkuttelevat leivonnaiset saavat aikaan tiiviin rivin vitriinien luona. Kattokruunuin ja live-musiikein varustetusta ”kauppahallista” löytyy myös suolaisia makuja. Kulinaristeille tarjotaan laaja kirjo ensiluokkaista kalaa, lihaa, juustoja, viiniä ja leipää. Valikoiman herkut tuodaan ympäri maailmaa, Euroopasta, Lähi-idästä, Balkanilta, Meksikosta ja Australiasta asti.

 

Eclair-leivoksia Eliseevskyssä

 

Makeaa mahan täydeltä: vasemmalla marmelaadikimpaleita, oikealla marsipaania eri muodoissa.

 

Pyshki

Kahvila, jossa munkkirinkilöissä ei säästellä. Täällä paikalliset syövät lautasentäydeltä munkkeja, niitä samoja, joita Suomessa tehdään vappuna, mutta tavallisen sokerin sijaan päälle ripotellaan tomusokeria. Edullinen ja herkullinen vaihtoehto makeannälkään. Mutta että viisi munkkia kerrallaan!

Neuvostoaikojen reseptillä leivottu munkki viimeistellään tomusokerilla. (Kuva: Peterburg.ru)


Baku

Azerbaidzanilainen ruokaravintola Baku kutsuu vierailulle kaukaasialaiseen kulttuuriin. Tarjolla mm. tuoreyrttisalaattia, kanasaslik-vartaita, hiilillä kypsennettyä lihaa ja kasviksia, kotitekoisia juustoja ja hatsapuria (mainio, mutta varsin tuhti venäläinen leipä, jonka sisään on leivottu juustoa). Tunnelmaa nostattaa paikallinen musiikki ja vatsatanssija!

Nämä vinkit ovat vasta alkupala. Pietari herkkuineen on lähempänä kuin uskoisikaan. Monella tavalla erilainen maailma odottaa aivan rajan takana, vain muutaman tunnin junamatkan päässä. Suosittelen lämpimästi karistamaan ennakkoluulot harteilta ja hyppäämään kesäviikonlopuksi venäläisen (ruoka)kulttuurin vietäväksi.

terkuin, Ilona

 

4 vastausta artikkeliin “Herkkuvinkit Pietarista”

 1. maiju

  sattusiko sinulla olla osotteita näille paikoille? tai lokaatiota suurin piirtein? haluan tonne eliseevskylle jo tänään :))


  • tillipulla

   Paikoista löytyy lisätietoa linkkien takaa. Eliseevsky löytyy näillä vihjeillä: m. Pushkinskaya, ul. Tverskaya, 14. Onnea etsintään! – Ilona


 2. may-aa

  Miten olette löytäneet tienne tuonne The Green Room kahvilaan? Itse kävin siellä venäläisen ystäväni kanssa mutta yksin en olisi sinne eksynyt. Ihana paikka! 🙂


 3. tillipulla

  Loft Project Etagi -vanha leipätehdas oli mainittu Mondon Pietari-oppaassa. Siitä paikka alun perin bongattiin. Sijainti oli hiukan haastava, mutta löytyi lopulta – paikallisen ystävän avulla myöskin 🙂 Ja kyllä oli tutustumisen arvoinen paikka! – Ilona


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo