Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Helsinki syö viikonloppuna kadulla

Ulkona on ihana syödä, mutta että ihan kadulla, maaliskuussa, Suomessa? Kyllä! Katuruokakulttuuri on viimeisen vuoden aikana ottanut Helsingissä oikeita harppauksia. Vuosi sitten syötiin kadulla Ulkoruokariehassa (sieltä myös tämän postauksen kuvat) ja koko kesän ajan Street Gastrosta sai herkullisia voileipiä (ovat muuten avanneet ravintoloita myös sisätiloihin, lisätietoja Street Gastron Facebook-sivulta).

Tulevana viikonloppuna katuruoasta hurmaantuneita hellitään aivan uudella Streat Helsinki -katuruokakonseptilla. Ensi kertaa pohjoisella pallonpuoliskolla järjestettävä katuruokatapahtuma tuo alan ammattilaiset, ruokahifistelijät ja katuruoan ystävät keskustelun, hauskanpidon ja hyvän ruoan ympärille.

Streat Helsingin verkkosivujen mukaan konseptin tarkoituksena on ylistää ja edistää katuruoan lukemattomia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia. Tapahtuma rakentuu kolmesta kokonaisuudesta: TALKS, EATS ja PARTIES. TALKS järjestetään Gastro Helsinki -ammattilaismessujen ohessa, EATS ja PARTIES kaupungin kiinnostavilla ja katuruokakulttuurin parissa aktiivisilla kehitysalueilla Torikortteleissa ja Teurastamolla.

Näyttää siltä että Helsingistä on kasvamassa ihana, herkullinen katuruokakaupunki! Kunnianhimolla valmistettuja annoksia, rentoa ruokaa eri puolilta maailmaa ja ulkosalla vieri vieressä annoksiaan mutustelevia ihmisiä. Toivottavasti mahdollisimman moni uhmaa takatalvea ja lähtee kadulle herkuttelemaan. On muuten suoraan sanottuna vaikea valita listasta mitä haluaisi syödä lauantain EATS-tapahtumassa. Jos haluat nähdä mihin päädyimme, sen voi katsastaa viikonloppuna blogimme Facebook-sivuilta.

 

Katuruokafiiliksissä, Lotta & Ilona

 

Kommentoi