Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Eton mess on herkku kerroksissa

Makeannälän varmasti tainnuttava eton mess on englantilaisen Etonin poikakoulun legendaarinen ”pappilan hätävara”. Helppo ja nopea se onkin, tähän herkkuun tarvitset mansikoita, marenkia ja vatkattua kermaa. Ainekset kootaan kerroksittain mukiin ja lusikoidaan sieltä.

Meidän piknikillä jälkiruoan tarjottimiksi käyvät vaikka frisbeet!

Me kokeilimme eton messiä piknikillä, jolloin kermavaahto oli pakattu ruokatermariin ja mansikat lohkottu juuri ennen lähtöä. Piknikillä herkku koottiin juuri ennen syömistä, päällimmäiseksi murennettiin marenki ja viimeisen silauksen antoivat mintunlehdet.

Eton mess on siitä monipuolinen jälkiruoka, että sitä voi tuunata tarpeen mukaan. Jos haluaa olla perusteellinen, voi marengit tehdä itse, vaihtoehtoisesti kermavaahdon voi maustaa eri tavalla. Tälle piknikille lähtiessä ei marenkeja ensin meinannut löytyä ja tilalle pohdittiin kaurakeksejä, kokeilemisen arvoista sekin.

Kevään aikana olemme kokeilleet myös versiota, jossa pakastemansikoista ja raparperista keitetään hillo. Mutta kesällä, parhaaseen mansikka-aikaan annokseen sopivat varmasti parhaiten tuoreet, kotimaiset mansikat.

Kermavaahto, mansikat ja marenki, tästä syntyy luottojälkkäri.

 

Herkkuterveisin, Lotta ja Ilona

 

Eton mess, marenkikupit

2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1l tuoreita mansikoita tai sulatettuja ja valutettuja pakastemansikoita

marenkeja

minttua

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se vaniljasokerilla. Lohko mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, valuta ne ja survo hieman haarukalla. Kokoa annos kerroksittain mukiin niin että marenki tulee päällimmäiseksi, koristele mintunlehdillä.

Tulosta resepti

Kommentoi