Testikeittiö

MAINOSBLOGI | Testikeittiö

Testikeittiön avausjakso – Sorrin käyttövalmiit salaattisekoitukset

Testikeittiön avausjaksossa keittiömestari Jesse Söderlund ja baarimestari Sakke
Mäkinen testaavat kuinka nopeita ja näppäriä Sorrin Puutarhan käyttövalmiit salaattisekoitukset ja lehtikaali oikein ovat.

Sorrin helppokäyttöinen Gurmee-mix sopii niin arkisiin ruokiin kuin tärkeille illallisillekin.
Pussissa myytävä sekoitus sisältää punaisen- ja vihreän makean friseen, punaisen- ja vihreän salanovan sekä rucolan lehtiä. Pakkaus on riittoisa ja helppokäyttöinen, sillä valmiiksi pestyt ja pilkotut salaatinlehdet voi kaataa suoraan pussista kulhoon tai lautaselle.

– Salaattisekoitukset ovat ruoanlaitossa käteviä, sillä mukana on sopivasti useita salaattilajeja.
Näin jokaista kerää ei tarvitse ostaa erikseen. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa useamman
päivän, Jesse kertoo.

Sorrin tuotteet ovat tuttuja torilta. Vahvasti paikallisen, Turun Maariassa sijaitsevan Sorrin Puutarhan tuotteet kasvavat perinteisesti pellossa saaden aidon makunsa ja vahvan rakenteensa auringosta.

Testikeittiössä Jessen ja Sakken haasteena oli ideoida Sorrin tuotteille uusia käyttötapoja.
Jesse kehitti Gurmee-mixistä ja lehtikaalista pääruoalle sopivan lämpimän lisukkeen, joka saa
potkua chilistä ja kurpitsasta. Kevyt ja raikas lisuke sopii lihan, kalan tai kanan kumppaniksi. Sakke surautti salaateista välipalaksi sopivan vihersmoothien, johon lisättiin omenamehua, limeä ja ripaus sokeria.

Tarkat reseptit tässä:

Jessen kasvislisäke (4 hengelle)
sorri_jesse
100 g pekonia
200 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsa)
1 kourallinen Sorrin lehtikaalia
5 kpl kirsikkatomaattia
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl hienonnettua punaista chiliä
1 pss Sorrin Gurmee salaattisekoitusta
voita
suolaa
mustapippuria

1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja kuutioi.
2. Suikaloi pekoni.
3. Halkaise kirsikkatomaatit.
4. Hienonna valkosipuli.
5. Laita pannulle voi, chili, valkosipuli ja pekoni. Paista 2min.
6. Lisää kurpitsakuutiot ja paista miedolla lämmöllä 10min. niin että kurpitsa kuutiot kypsyvät.
7. Lisää lehtikaali ja siemenet, paista 3min.
8. Lisää kirsikkatomaatit.
9. Tarjoile Sorrin Gourmet salaattisekoituksen päällä esimerkiksi lehtipihvin kanssa.

Sakken vihersmoothie (1-2 hengelle)
sorri_sakke

1 kourallinen Sorrin Gurmee salaattisekoitusta
1 kourallinen Sorrin lehtikaalia
1/8 osa kurkkua
puolikkaan limen mehu
8 cl omenamehu
1 cl sokerilientä (tehty suhteella 1 osa kuumaa vettä, 1 osa hienoa sokeria)

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa jäiden kanssa. Koristele yrteillä ja limen viipaleella.

3 vastausta artikkeliin “Testikeittiön avausjakso – Sorrin käyttövalmiit salaattisekoitukset”

  1. Vuosikertanainen

    Sokeriliemen sijaan voi laittaa hunajaa…


  2. Nina Wahlman

    Hauska avaus ruokasarjaan, mikä mahtaa olla seuraavana, tulisapa torstai pian.


  3. kari

    Todella hauska ruokaohjelma, tulee ihan nälkä , kun katsoo


Kommentoi