Testikeittiö

MAINOSBLOGI | Testikeittiö

Testikeittiön 2. jakso – Ahti-sillit

Katso uusi video!
Keittiömestari Jesse Söderlund ja baarimestari Sakke Mäkinen näyttävät tänään, miten sillistä saa tehtyä herkullista arkiruokaa. Tuotteet sopivat myös hienommille fine dining -henkisille illallisille.

Parhaista sillin selkäpaloista valmistetut Ahti-sillit ovat Suomen suosituimpia ja taatusti kotimaassa valmistettuja. Perinteikkäiden lasipurkkiin pakattujen sillien valmistus aloitettiin Turussa vuonna 1948, ja makuvalikoima on kattava: Ahti-sokerisuolattua silliä on maustettu esimerkiksi tomaatilla, sipulilla, tillillä, punaviinillä ja jopa brandylla. Kaikki Ahdin sillit pakataan edelleen Turussa Urusvuoressa ja tuotteilla on Avainlippu-merkki sekä msc-sertifikaatti. Se takaa, että kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Purkkisilliä syödään usein sellaisenaan uusien perunoiden tai tuoreen leivän kera. Sillit sopivat kuitenkin erinomaisesti myös arkiseen ruoanlaittoon.
– Sillipaloja voi hyvin lämmittää, jolloin mukana on hyvä olla vähän pehmeyttä. Sitä saa esimerkiksi kermasta tai sokerista, vinkkaa Jesse.

Testikeittiössä Ahdin tuotteista valmistetaan perunasillikompottia ja silli-chilisalsaa. Annos tarjotaan rapeaksi paistetun siian kanssa. Juomiin erikoistunut Sakke joutui haasteessa pois mukavuusalueeltaan.
– En halunnut tehdä sillistä juotavaa versiota, mutta halusin kuitenkin jotakin helppoa ja nopeaa. Sillikiusauksessa kaikki raaka-aineet sekoitetaan kulhossa ja siitä vaan uuniin, Sakke sanoo.

Sillikiusaus à la Sakke
tomaattisilli

500 g peruna-sipulisekoitusta
1 kevätsipuli
½ punttia tilliä
3 dl kermaa
1 prk Ahti-Tomaattisilliä (voit käyttää myös muita makuja)

1. Pilko kevätsipuli ja tilli. Laita kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan, sekoita hyvin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
2. Koristele laatikko tillisilpulla.

Silli-perunakompottia, silli-chilisalsaa ja paistettua siikaa à la Jesse
paistettua siikaa

Silli-chilisalsa

½ prk Ahti-sipulisilliä (voit käyttää myös muita makuja)
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl hienonnettua punaista chiliä
½ hienonnettu punasipuli
3 kuutioitua kirsikkatomaattia

1. Valuta silli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään silliä lukuunottamatta.
3. Lisää lopuksi silli ja sekoita varovasti.

Silli-perunakompotti

3 uuniperunaa
suolaa
1 kevätsipuli
voita
½ prk Ahti-sipulisilliä (voit käyttää myös muita makuja)
1½ dl kermaa
½ dl maitoa
tilliä

1. Kuori uuniperunat ja pilko ne yhden sentin kokoisiksi kuutioiksi.
2. Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä al dente.
3. Kuori ja hienonna kevätsipuli.
4. Valuta ja paloittele sillipala neljään osaan.
5. Paista kevätsipulia pienessä määrässä voita.
6. Lisää maito ja kerma ja keitä 5 minuuttia.
7. Lisää perunakuutiot. Keitä 5 minuuttia.
8. Lisää hienonnettu tilli ja kuutioidut sillit.
9. Tarjoile paistetun siikafileen kanssa.

Kommentoi