Testikeittiö

MAINOSBLOGI | Testikeittiö

Joulun herkkupaloja Rostenin tapaan

Rostenin herkullisista leivistä voi valmistaa monenlaisia pikkupaloja niin joulupöytään kuin joulupäivän brunssillekin. Lohesta ja katkaravuista tehty saaristolaiskakku on herkkulinen lisä alkupalapöytään, samoin kuin voissa rapeaksi paistetut aurajuustokrutongit. Krutongit sopivat erinmaisesti myös kuuman keiton kaveriksi. Erilaisia suolaisia täytteitä sisältävät brunssileivät täydentävät joulun myöhäisen aamupalapöydän, mutta niitä voi tarjota toki myös sormisyötävinä illanistujaisissa. Hyviä herkutteluhetkiä!

SAARISTOLAISKAKKU
8 siivua Kauravuokaleipää
16 siivua Jurmoa
1,5 dl valkosipulituorejuustoa
150 g savulohta
1 dl katkarapuja
nippu tilliä
200 g kylmäsavulohta
0,5 l kalalientä
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
loraus kermaa
lehtipersiljaa
sormisuolaa, mustapippuria

Valmista ensin lohimassa: tee valkosipulituorejuustosta ja savulohesta massa ja mausta se suolalla ja pippurilla. Jaa massa tasan kahteen astiaan. Lisää toiseen katkarapuja (hienonna hieman rapuja) ja tilliä, toiseen kylmäsavulohta. Jätä muutama kylmäsavulohisiivu ja katkarapu koristeeksi kakun päälle. Jos massat ovat liian paksuja, notkista niitä kermalla. Tarkasta massojen maku.

Leikkaa leipäsiivuista reunat pois. Aseta 8 siivua Jurmoa suorakaiteen mallisesti leivinpaperin päälle. Kostuta kalaliemellä ja levitä lohimassa leipien päälle. Laita kauravuokaleipäsiivut seuraavaksi ja kostuta kalaliemellä. Sitten lohi-katkarapumassa levitetään tasaisesti, jonka jälkeen loput Jurmosiivut asetellaan päällimmäiseksi kerrokseksi. Kääri kakku tiiviisti leivinpaperiin ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Notkista maustamaton tuorejuusto kermalla ja päällystä kakku. Laita koristeeksi kylmäsavulohisiivuja, katkarapuja ja lehtipersiljan lehtiä sekä sormisuolaa ja mustapippuria myllystä.

AURAJUUSTOKRUTONGIT
aurajuusto-krutonki
Jurmoleipää
100 g Aurajuustoa
maustamatonta tuorejuustoa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
voita

Leikkaa leivästä isohkoja kuutioita ja paista niitä voissa pannulla jokaiselta sivulta.

Hienonna aurajuustoa haarukalla tai käytä valmista murua, Sekoita juustomuru tuorejuustoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita massa pursotinpussiin. Tee leipäkuutioon kolo juustotahnaa varten, puserra tahnaa koloon ja kuution päälle. Koristelee suolakiteillä ja mustapippurilla!

BRUNSSILEIVÄT ROSTENILAISITTAIN
brunssileivät Rostenilaisittain
Myslileipää
valkosipulituorejuustoa
prosciuttoa
yrttejä
kylmäsavulohta
punasipulia
tilliä
turkkilaista jugurttia
suolakurkkua
hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Leikkaa Myslileivästä sopivan kokoisia siivuja ja paahda ne parilalla tai paahtimessa, jolloin leivän mahtavat maut korostuvat ja pääsevät oikeuksiinsa. Voitele leivät tuorejuustolla. Tee kolme erilaista leipää annokseen:

Prosciuttoleipä: tee prosciuttosta ruusukkeet leivän päälle, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Laita oristeeksi jokin kaunis yrtti.

KS-leipä: rullaa lohta leivän päälle, lisää sormisuolaa ja mustapippuria, marinoitua punasipulia renkaina ja tillinoksa.

Suolakurkkuleipä: sivele leivälle jugurttia, laita päälle pari suolakurkkusoiroa sekä hunajaa raitana.

Tarjoile brunssileipien kanssa kuppi hyvää kahvia ja tuoremehua!

Kommentoi