Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Valkosuklaamoussea pääsiäispöytään

Pääsiäisen pitkät pyhät ovat kuin sukulaisvierailuja varten luodut. Keittiössä on mukavaa hääriä, kun on ruhtinaallisesti aikaa paneutua ruoanvalmistukseen, ja kun aterialle asettuu joukko, joka arvostaa kokin työtä ja tuotoksia.

Pitkän kaavan mukaan laadittu pääsiäisateria tarvitsee pienen, mutta makean päätöksen. Sellainen on juuri tämä valkosuklaamousse, joka saa koristeekseen vain aprikoosinpuolikkaan.

Pääsiäisen valkosuklaamousse 

(4 annosta)

2 kpl liivatelehteä
(kylmää vettä liottamiseen)
1 ½ dl maitoa
1 kpl vaniljatanko
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

koristeeksi: säilöttyjä aprikooseja
Pehmitä liivatelehtiä liottamalla niitä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kiehauta maito ja lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko. Anna maustua hetki. Sulata sillä välin valkosuklaa vesihauteessa.

Purista liotetusta liivatelehdistä liika vesi pois, ja lisää ne lämpimään maitoon. Kaada lämmin maito-liivateseos suklaasulaan. Sekoita seosta sauvasekoittimella tai vispilällä kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Lusikoi vaahto annoskulhoihin ja laita kylmään hyytymään noin 2 tunniksi.

Nosta jokaiseen valkosuklaamoussekulhoon aprikoosinpuolikas ja tarjoa pääsiäisaterian jälkiruokana.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo