Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Perunaohukaisia ja kylmäsavukirjolohitartaria

Lettujen paistaminen ei kuulu Rouva R:n lempipuuhiin, mutta näitä perunaohukaisia paistelen ihan mieluusti, sillä ne maistuvat niiiiiiiiiin hyviltä.Perunohukaiset ja kylmäsavukirjolohitartar sopivat viikonlopun pikkusuolaiseksi ateriaksi, vaikkapa saunaillan herkuksi. Kyytipojaksi kelpaa kylmä olut tai raikas lähdevesi.

Ohjetta on helppoa muokata: jos käytettävissä on lämminsavustettua kalaa, voi kalapaloja tiputella suoraan paistuvalle ohukaiselle. Jos taas ei välitä kalasta, voi tartarin rakentaa esimerkiksi kylmäsavuporosta tai jostakin voimakasmakuisesta juustosta.

Tervetuloa maistelemaan perunaohukaisia ja kylmäsavukirjolohitartaria Turun Länsikeskuksen Citymarketiin perjantaina klo 15. ja klo 17. Rouva Raadelmasta paistaa perunalettuja ja kokkauspisteessä voi vaihtaa ajatuksia ruoanvalmistuksesta Turun Sanomien Ruoka-toimituksen tuottajan Heli Niemisen kanssa.

Perunaohukaisia ja kylmäsavukirjolohitartaria

Perunaohukaisiin:
6 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
1 ps (80 g) perunahiutaleita (esim. Mummon Mielihyvä) tai noin 3 dl survottua kypsää perunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl sulatettua voita
paistamiseen: voita ja rypsiöljyä

Kylmäsavulohitartariin:
n. 150 g kylmäsavustettua kirjolohta (esim. Piipanojan) tai kylmäsavusilakkafileetä
1 npp ruohosipulia tai 1 kpl pieni punasipuli
1 npp tilliä
2 dl smetanaa
mustapippuria ja suolaa myllystä
(tilkka sitruunan mehua)

Valmista ensin kylmäsavulohitartar: hienonna kylmäsavustettu kala, ruohosipuli (tai pieni punasipuli) ja tilli. Sekoita ainekset smetanaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa tilkka sitruunan mehua. Nosta tartar jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa, kun valmistat perunaohukaiset.

Valmista perunaohukaiset: vatkaa maito ja kananmunat sekaisin. Lisää joukkoon perunahiutaleet, vehnäjauhot ja suola. Jätä taikina vetäytymään puoleksi tunniksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kuumenna ohukaispannu, sulata nokare voita ja lisää tilkka rypsiöljyä. Paista taikinasta ohukaisia ja pidä ne lämpiminä. Tarjoa kylmäsavukirjolohitartarin kera. Kylmä olut sopii kyytipojaksi.

Tulosta resepti

 

Kommentoi