Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

No onkos tullut kesä?

Nyt on aika avata kotipakastin ja nauttia viime kesän sadosta. Talven selkä taittuu, kun maistaa huikean herkullista mansikka-banaanijäätelöä.

Ruokablogeissa pyöri jokin aika sitten muutama banaaniresepti, joissa hedelmä oli lettujen ja smoothien keskeisenä raaka-aineena. Jälkimmäistä tuli itsekin kokeiltua ja hyväksi havaittua. Ohjeessa oli vain ongelmallista banaanien pakastaminen – tai siis se, että en muistanut niitä jäädyttää ajoissa ja smoothiet jäivät tekemättä.

Koska olen äärimmäisen huono pakastimen käytössä, en ole myöskään säilönyt aiemmin marjoja. Viime kesänä kuitenkin reipastuin, ja nyt meillä on muutama litra mansikoita pakasteessa. Päätinkin sitten kokeilla, että kuinka tuo mansikka-banaaniherkku onnistuu päinvastoin eli jäisistä mansikoista ja kypsistä banaaneista. Hyvin!

Ja koska keittiöömme kotiutui taannoin yleiskoneen mukana jäätelökone, ryhdyin testaamaan sitäkin. Tadaa, näin syntyi mansikka-banaanijäätelö. Se on uskomattoman ihanaa sellaisenaan, mutta makuelämys nousee sfääreihin pienellä Limoncello-lisäyksellä. Nam!

Mansikka-banaanijäätelö

(noin 0,75 l)

400 g sokeroituja pakastemansikoita (kotimaisia)
2 kpl isoa, kypsää banaania (n. 300 g)

Sulata pakastemansikat kohmeisiksi. Kuori ja paloittele banaanit. Soseuta mansikat ja banaanit sauvasekoittimella sileäksi seokseksi. Kaada seos jäätelökoneeseen. Pyöritä massaa kunnes se sakeutuu. Siirrä jäätelö pakasterasiaan ja pakastimeen tai nauti välittömästi.

Tulosta resepti

 

Kommentoi