Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Naistenpäivä pähkinänä

Perjantaina vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää, jolloin miehillä on mahdollisuus ilahduttaa naisia ruusuilla ja mukavalla ohjelmalla, miksei yllätystarjoilullakin. Kuohujuoma ja pieni makea pala tuskin tulevat torjutuiksi. Ihan vaan miehille vihjeeksi: suklaa tepsii aina!

Rouva Raadelman suosikkisuklaa on suolapähkinöitä sisältävä Snickers, joka lienee ainoa laatuaan. Olen jo jonkin aikaa sitten leiponut suklaakakun, jossa kinuski, tumma suklaa ja suolatut maapähkinät kohtaavat toisensa. Vaikka se oli hyvää, halusin vielä kehittää voimakasmakuisemman version. Niinpä päädyin petit fours-versioon, jossa suklaa on suklaata, kinuski kinuskia ja suolapähkinät ihan sellaisinaan. Ja oolalaa, tässä ne ovat:

 

Hajotin siis Snickersin ”atomeiksi” ja kokosin ne uudelleen. Tumma suklaa on mielestäni sitä parempaa, mitä suurempi kaakaon osuus siitä on. Nämä petit fourit on valmistettu 85 prosenttia kaakaota sisältävästä suklaasta. Suklaa on sulatettu hellävaraisesti,  ja sillä on silattu silikoniset petit four-muotit. Turun alueella tuollaisia muotteja saa ainakin Kelovee-myymälästä Paraisilta. Ne ovat näppäriä käyttää ja lisäksi astianpesukoneen kestäviä.

Kinuskin valmistin vanhalla luotto-ohjeella eli keittämällä kerma-fariinisokeriseosta tahmeaksi seokseksi. Kerman tulee olla kuohuversiota, mutta muuten ohje toimii kuin unelma: vetomitoissa käytetään yhtä paljon sokeria ja kermaa. Jäähdytettynä se vatkautuu huikeaksi vaahdoksi, jota on hyvä pursottaa.

Herkkupommin kruunaavat suolapähkinät. Kuohuvaksi juhlajuomaksi sopisi vaikkapa puolikuiva cava.

Oikein iloista ja nautinnollista naisten päivää niin päivänsankarittarille kuin heitä juhliville miehillekin!

Suklaa-kinuski-suolapähkinä petit fours

suklaakuppeihin:
100 g tummaa suklaata

kinuskivaahtoon:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

pinnalle: suolapähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada silikonivuokiin suklaata ja levitä se vuokaa kallistelemalla vuoan reunoille. Valuta ylimääräinen suklaa sulan suklaan joukkoon. Nosta silikonivuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Lämmitä suklaa uudelleen juoksevaksi ja vala vuokiin toinen kerros suklaata. Nosta uudelleen jääkaappiin. Anna suklaan asettua muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Mittaa kinuskivaahdon ainekset kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Jäähdytä kinuski aivan jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli jääkaapissa. Vaahdota jäähtynyt kinuski sähkövatkaimella kuohkeaksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin.

Irrottele suklaakupit silikonimuoteista. Pursota jokaiseen suklaakuppiin kinuskivaahtoa. Asettele lopuksi suolapähkinät kinuskivaahdon pinnalle.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Naistenpäivä pähkinänä”

  1. Suomineito

    Vau! Onni on olla nainen!


Kommentoi