Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Keskikesän parhaat herkut: ahventa ja kantarellia

Sosiaalista mediaa morkataan likimain päivittäin, mutta on esimerkiksi naamakirjasta paljon iloakin. Ilman Kauppatorin Kalapoikien Facebook-päivitystä mieleeni ei olisi muistunut vanha kunnon parivaljakko, ahvenet ja kantarellit.

Kalapojilta sain lisäksi pistämättömän vinkin ahvenfileiden paneroimiseen: corn flakesit. Huikean rapeiden kalafileiden kumppaniksi valmistin perinteisen lisäkesetin: kermaan muhennetut kantarellit ja Siiklit.

Triosta syntyi keskikesän paras ateria, enkä nyt kehu itseäni vaan erinomaisia raaka-aineita. Olin unohtanut minkälainen yltäkylläisyyden keidas Turun kauppatori onkaan!

Rapeat ahvenfileet

2-3 kpl ahvenfileetä/ ruokailija
merisuolaa myllystä
sitruunanmehua
n. 4 dl hienoksi murskattua corn flakesia/500 g ahvenfileetä

paistamiseen: voita

Mausta kalafileet suolalla noin puoli tuntia ennen niiden paistamista. Murskaa corn flakesit: kaada sopiva määrä hiutaleita muovipussiin ja kauli kaulimella tasaiseksi jauheeksi. Levitä jauhelma ruokalautaselle ja levitä työtasolle leivinpaperiarkki.  Valele ahvenfileet sitruunamehulla ja pyöräytä ne corn flakes-murskassa. Nosta leivinpaperille.

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä reilu pala voita. Kun voi ruskistuu kevyesti ja tuoksuu pähkinäiseltä, nosta muutama kalafilee kerrallaan pannulle. Paista fileet molemmilta puoliltaan kauniin kullanruskeiksi. Tarjoa välittömästi.

Kermaan muhennetut kantarellit

n. 1 l kantarelleja
50 g voita
1 kpl pieni sipuli
1-2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria myllystä
n.4 dl kermaa
(tilkka sitruunanmehua tai kuivaa sherryä)

Kuumenna paistokasari ja lisää kantarellit. Lisää kasariin voi siinä vaiheessa, kun kantarelleista ei enää irtoa kosteutta. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, kuullota sitä hetki. Lisää vehnäjauhot ja mausteet. Lisää kerma muutamassa erässä, kun jauhot ovat paahtunut hetken. Hauduta muhennosta kymmenisen minuuttia tai pidempään. Tarkista maku, lisää halutessasi tilkka sitruunamehua tai kuivaa sherryä. Tarjoa ahvenfileiden kera.

Tulosta resepti

 

Kommentoi