Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Kesäsesongin cupcaket

Kun nyt vihdoinkin alkaa täällä Varsinais-Suomessa maisema muuttua kesäisemmäksi, on aika vaihtaa sesonkia myös cupcake-leivonnassa. Jätetään suklaiset kuppikakut odottamaan viileämpiä kelejä, ja koristellaan raikkaan sitruunaiset kakkuset mansikoilla ja vaniljakuorrutteella.

Cupcaket sopivat myös kevään juhlakahvipöytiin – vaikkapa korvaamaan perinteisiä täytekakkuja. Keittiötarvikeliikkeistä voi löytää jopa kuppikakkujen tarjoilua varten kehitettyjä telineitä, joihin leivonnaiset asetllaan somasti. Komea cupcake-pyramidi riittääkin sitten koristeeksi koko kattaukselle.

Cupcake-pohjat voi mainiosti pakastaa ja kuorruttaa vasta vähän ennen tarjoilua. Myös kuorrute säilyy muutaman päivän jääkaapissa, ja näin voi helpottaa juhlapäivän kiireitä.

Eikä pidä unohtaa kevätretkiä, aamukahvituokioita parvekkeella tai terassilla tai puutarhatalkoita: aina tekevät kuppikakut kauppansa.

Sitruunaiset cupcaket

(n. 12 kpl)
1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sitruunan mehua

kuorrutteeseen:
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

pinnalle:
mansikoita, sitruunamelissaa, strösseliä, makeisia yms.

 

Valmista cupcake-taikina: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se jogurttiin, lisää kananmunaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Lisää lopuksi sitruunan mehu.  Jaa taikina muffini- tai cupcake-vuokiin. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175 °C:ssa n. 20–25 min. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Valmista kuorrute: Sekoita tasaiseksi seokseksi tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu, voi ja tuorejuusto. Levitä tai pursota kuorrutetta cupcakeille ja koristele haluamallasi tavalla.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Kesäsesongin cupcaket”

  1. Marja-Liisa Tainio

    Toivottavasti osuin oikeaan kohtaan! Miksi ohjeen nimessä ja itse ohjeessa käytetään sekä suomea että englantia? Mitä ihmettä sana cupcake tekee suomenkielisessä tekstissä yleensä ja ohjeessa erikoisesti, kun kuppikakkukin näyttää olevan hallinnassa? Suomi on sikäli hieno kieli, että kirjallinen ja suullinen ilmaisu ovat käytännöllisesti aina, enempiä ajattelematta, muunnettavissa toisikseen. Annetaan me englannin kielen kirjoittajien ja puhujien ihmetellä, miten tulevat ymmärretyiksi kirjallisesti ja suullisesti!


Kommentoi