Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Kasarikeittiöstä: Nina Lincolnin suklaa-juustotorttu

Kaamoksen tainnuttamiseksi kannattaa nauttia suklaista jälkiruokatorttua.

 

Ah, kahdeksankymmenluku! Rouva Raadelma on aivan tunnelmissaan päästyään maistamaan monen vuoden jälkeen legendaarista Nina Lincolnin jäädytettyä suklaa-juustotorttua.

Te lapsukaiset ette tätä usko, mutta tuorejuustoja ei 1980-luvulla löytynyt jok’ikisen lähikaupan kylmähyllystä. Philadelphia-juustoa saattoi olla kaupunkien laajavalikoimaisemmissa elintarvikeliikkeissä, joka tietysti nosti suklaa-juustotortun arvoon arvaamattomaan.

Nina Lincoln ei ole suinkaan  tullut tunnetuksi kokkina, vaan mallina ja kaunottarena, joka oli naimisissa edesmenneen formulakuljettaja Jochen Rindtin kanssa. Suklaa-juustotortun ohje on kulkeutunut Suomeen ilmeisesti Rindtin perheen suomalaisen au pairin matkassa. Resepti on julkaistu Kotilieden Suuressa leivontakirjassa vuonna 1987. Muokkasin ohjetta aivan vähäsen.

Jäädytetty torttu on muuten siinä mielessä kätevä, että sen voi tehdä pakastimeen valmiiksi vaikka viikkoja ennen tarjoilua. Helpottaa emännyysstressiä, jos joku nyt sellaisesta kärsii. Ja ihan vinkkinä: tämän voisi joulua tai uuden vuoden juhlintaa varten leipaista vaikka jo nyt. Ohje on helppoa muuntaa gluteenittomaksi vaihtamalla pohjan keksit.

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

pohja:
9 kpl suurta digestivekeksiä
50 g voita

täyte:
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus mielellään yli 70 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttuorejuustoa)
2 kpl kananmunia keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
1 rkl Cointreau-likööriä

pinnalle: suklaaströsseliä tai suklaarouhetta

Murskaa keksit monitoimikoneella tai laittamalla keksit muosvipussiin ja painelemalla kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele keksiseos irtopohjaisen rengasvuoan pohjalle, jonne voit laittaa leivinpaperista leikatun ympyränmuotoisen, vuoan kokoisen palan helpottamaan tortun siirtämistä tarjoiluvadille. Jätä pohja odottamaan täytteen valmistumista.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa pienellä teholla. Sekoita tuorejuustoon kananmunan keltuaiset, puolet sokerista, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoseokseen. Vaahdota kananmunan valkuaiset, lisää vaahtoon jatkuvasti vatkaten loppuosa sokerista ja yhdistä valkuaisvaahto tuorejuusto-kermavaahtoseokseen. Lisää lopuksi tilkka Cointreau-likööriä, jonka voi halutessaan jättää pois.

Levitä täyte keksipohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Peittele vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Jäädytä mielellään yön yli. Ota jäädytetty suklaa-juustotorttu jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele suklaaströsseleillä tai suklaarouheella ja nauti hyvän kahvin kera.

Tulosta resepti

Kuka on Rouva Raadelmasta? Lue myös esittely!

 

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Kasarikeittiöstä: Nina Lincolnin suklaa-juustotorttu”

  1. tillipulla

    Kuulostaa hyvältä, kuinka sattui että juuri viikonloppuna on suunnitteilla 80-luvun teemabileet! Tämä nappataan siis tekoon. Katostaan mitä muuta keksitään tuosta vuosikymmenestä ruokapuolelta, niistä ehkä myöhemmin meidän blogissa 😉


  2. tsruoka

    Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku on ihan parasta! Se sulaa ihanasti suuhun ja on niin makeaa, että pienikin pala riittää. Nam! terv. Vivi


    • Heli Aalto

      Suklaa-juustokakun voi kyllä nimetä jo klassikoksi. Ja aika hyvin kakku teki kauppansa, joten kannattaa samalla vaivalla valmistaa koko annos…


  3. terhi miettinen

    Suklaa-juustokakku oli mielettömän herkullinen… Mausta ei kai tässävaiheessa pitäisi olla mitään tietoa, koska tein kaakun pakkaseen joulustressin vähentämiseksi kuten ehdotitkin! No sitten tuli vieraita ja eikun maistamaan; Ihana resepti! lähti vierailevan emännänkin mukaan!


  4. Irjaleena

    Tätä kakkua on todella tehty ja siitä nautittu silloin joskus… Täytyypä tehdä taas! Kiitos muistutuksesta !


Kommentoi