Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Eräänlaisia tähtitorttuja

Joulunalusaikaan leipomistarpeita nousee tuon tuosta. On pikkujoulunyyttäreitä, lahjavalvojaisia, glögikutsuja ja sunnuntaikahveja joka lähtöön. Pienet makeat kuppikakkuset valmistuvat joutuisasti ja maistuvat kaikille.

Jouluiset kuppikakkuset
(n. 30 kpl)

1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa

kuorrutteeseen:
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus yli 20 %)

pinnalle:
minipipareita (esim. valmiista pakastetaikinasta)

 

Valmista kuppikakkutaikina: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se jogurttiin, lisää kananmunaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Jaa taikina muffini- tai kuppikakkuvuokiin. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 200 °C:ssa n. 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Valmista kuorrute: Sekoita tasaiseksi seokseksi tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu, voi ja tuorejuusto. Levitä tai pursota kuorrutetta kuppikakuille ja koristele ne minipipareilla.

Tulosta resepti

 

 

 

Kommentoi