Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Tuorepuuro ja uudet kuviot

Työkaverini kiikutti kotoaan aamupalakseen epämääräisen näköistä mössä. Pakasterasiassa. Que? Tuorepuuroa, hän sivisti minua. Pian tämän jälkeen toinenkin työkaveri kehui vastaavanlaisia mössöjä. En olisi uskonut, mutta niin teen nyt minäkin.

Aloitan aamuni toimistolla usein hyvin aikaisin. Aloin kyseenalaistaa työpisteen ääressä nautimmaani puurolautasta. Se ei ollut tarpeeksi tujua pitämään nälkääni loitolla lounaaseen asti, eikä ainakaan nostanut energiatasoani mitenkään huomattavasti. Niinpä päätin kokeilla The Mössöä. Ja nyt olen saanut koko perheen käännytettyä mössönautiskelijoiksi – jopa viikonloppuisin!

Tuorepuuro on siis iltapuhteena kokoelma erilaisia, vapaavalintaisia hiutaleita, leseitä, siemeniä, pähkinöitä, hedelmää ja marjoja jogurttiin ja nesteeseen (tavalliseen tai soija- tai mantelimaitoon) sekoitettuna. Yöksi purkkiin jääkaappiin turpoamaan, aamulla kassiin ja työpaikalle. Maistuu erinomaiselta sähköpostisumaa purettaessa. Eikä tule nälkäkään. Terveellistä energiaakin siitä saa oikein mukavasti. Ihanan aurinkoinen alku päivälle.

Tämän uudenlaisen päivän aloitustavan yhteydessä jätän teille hyvästit Turun Sanomien bloggaajana. Jos olet pitänyt kasvisruokajutuistani, ei hätiä! Uuden blogikonseptin yksityiskohtien hiominen on vielä hieman kesken, mutta vegereseptejä on luvassa lisää – vanhaan, tuttuun tyyliin. Niiden lomaan saattaa tosin eksyä vähän muunlaistakin juttua, mutta tietynlaisessa maanläheisyydessä pidättäydytään.

Ripaus ja hyppysellinen -blogin uusista tuulista ja uudesta osoitteesta pysyt parhaiten perillä tykkäämällä Ripaus ja hyppysellisen Facebook-sivusta. Toivottavasti tavataan Ripaus ja hyppysellisen merkeissä lähiviikkoina!

Suurkiitos tämän blogini lukijoille ja TS Ruoka -osion ihanalle toimitusporukalle – hauskaa on ollut ja uusia ystävyyssuhteitakin solmittu! Peukku sille!


Tuorepuuro
4 pientä annosta tai yksi jättimäinen annos

1 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
2 rkl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl vaahterasiirappia
(0,5 tl kanelia tai kardemummaa)
puolikas banaania pilkottuna
0,5 dl mustikoita ja / tai muita marjoja
1 – 1,5 dl (soija)maitoa
1 dl luonnonjogurttia

Illalla: sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kannellisessa rasiassa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Aamulla: nauti tuorepuuroa ja energisoidu!

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Tuorepuuro ja uudet kuviot”

  1. tsruoka

    Kiitos ihanista resepteistäsi Miina – tätäkin on pakko kokeilla asap! Peukku sulle! Hyvää kevättä!
    – Heli ja muut


  2. henna

    Kiitos ohjeesta jälleen! Ihan hurjan hyvänkuuloisia reseptejä. Nyt pitää päästä kokeilemaan. 🙂

    t.Henna


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo