Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Trendikkäät lehtikaalisipsit

Olin auttamattomasti jälkijunassa testaamassa näitä (blogi)maailmankuuluja terveellisiä sipsejä. Lehtikaalin terveellisyydestä (se sisältää runsaasti mm. rautaa, kalsiumia, proteiinia, C-vitamiinia) olin jo kutakuinkin perillä, mutta että niistä tehtyjä sipsejä?

Pakkohan se oli testata ihan itse. Meitä oli paikalla kaksi ennakkoluuloista maistajaa; minä ja äitini. Olimme melkoisen epäuskoisia jo siinä vaiheessa, kun revin lehtikaalia palasiksi ja vielä enemmän kun levitin niitä pellille.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun uunista levisi kaikkialle ei-niin-imarteleva kaalin tuoksu, olimme vakuuttuneita. Nämä eivät voisi olla hyviä. Kaalinmakusia sipsejä, ei, ei, ei hyvä.

Toisin kävi. Olin ajatellut, että jos nyt jotenkin sattuisi käymään niin, että sipsit olisivat syötäviä, niitä voisi napsia lauantai-illalla telkkarin ääressä. Mutta, mutta. Ne hävisivätkin lähestulkoon suoraan pelliltä! Hyvä kun sain otettua kuvat tähän juttuun.

Maku oli jotenkin mukavan suolaisen hapan ja syvä, muttei liian voimakas. Suolan määrää kannattaa testata pari kertaa omaan makuun sopivaksi. Mutta tietysti se sipseihin kuuluu. Öljyäkään ei tarvita paljoa, jotta sipsit eivät kärvenny liikaa.

En olisi uskonut, mutta nämä sipsit olivat aivan ylivetoja!

Niin ja tykkäämällä blogistani Facebookissa saat heti tiedon uusista tämän kaltaisista kasvisruokakokeiluistani.

 

Lehtikaalisipsit

125 g lehtikaalia (tai enemmän tai vähemmän)
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa oman maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan noin 150 asteeseen.

Pese lehtikaali ja kuivaa hyvin (kosteina niistä ei tule uunissa rapeita). Poista lehtiruoti. Revi kaalista noin 7 cm pitkiä paloja (palat kutistuvat uunissa). Laita palat kulhoon, kaada päälle oliiviöljy ja suola. Sekoita käsin, kunnes kaikki palat kiiltävät öljystä.

Asette lehtikaalin palat uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman väljästi. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kääntele lehtiä puolivälissä. Tarkkaile sipsjä, jotta ne eivät ruskistuisi liikaa. Niiden tulee olla hieman ruskeita reunoilta.

 

Tulosta resepti

12 vastausta artikkeliin “Trendikkäät lehtikaalisipsit”

 1. Kinga

  Cabbage always smells bad while cooking :), we have some experience.. But these have to be tried..


 2. Heli

  Miina, nää on ihania. Tein ja söin kaksi pellillistä. Yksin!! -Heli


 3. Miina

  😀 Taisi maistua sitten ihan oikeasti! Nyt näitä pitääkin ahmia (sekä muita lehtikaalijuttuja), kun kotimaista lehtikaaliakin on saatavilla.


 4. Katri

  Aivan mahtavaa, että kotimaista lehtikaalia on saatavilla! Olen tehnyt sipsejä jo monta kertaa, jopa lapset tykkäävät. Lisään vielä valmiiden päälle vähän lime-/sitruunamehua. Näihin tulee helposti himo!


  • tsruoka

   Niihin todella tulee himo! Hyvä vinkki tuo sitruunamehu, muuten. Olen itse ollut samoilla linjoilla, käyttänyt sipsien tekoon sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja sitruuna-sormisuolaa. Niiden maku kaipaa just sellaista pientä terävyyttä! -Heli


 5. Miina

  Loistoidea tuo sitruuna- tai limelisäys, menee itselläkin pikimmiten testiin!


 6. Arto Turpeinen

  Jaahas. Vai on lehtikaali tällä hetkellä trendikäs. Trendikkyydestä en tiedä sillä itse olen kasvattanut lehtikaalia jo 1980- luvulla ja siitä alkoi minun lehtikaali- innostukseni. Kasvatan myös kauniin purppuranpunaista lehtikaalilajiketta. Kyllä lehtikaalista saa muutakin kuin sipsejä. Itse kuivatan sitä myös talven varalle. Sitä voi käyttää monella eri tavalla esim. maustamaan keittoja.


 7. Miina

  Lehtikaalista on kohistu maailmalla nyt parin viime vuoden aikana oikein todella ja erityisesti tänä kesänä ja syksynä Suomessakin. Itsellenikin lehtikaali on tuttu monessa ruoassa jo vuosien takaa, mutta vasta tänä vuonna päädyin näitä sipsejä testaamaan. Siitä siis todella saa vaikka mitä, yksi suosikkini on nopea arkiruoka pastaruoka, josta kirjoitin blogiin jutunkin hiljattain. Kuivattuna keittoihin sitä minullakin myös menee.


 8. Merja

  Uskomattoman hyvää 🙂 ja samalla superruokaa


 9. Kurpitsakeitto lehtikaalin kera | TS Ruoka

  […] pehmeää, paina se siivilän läpi soseutuksen jälkeen ja heitä pois siivilään jäänyt massa. Miinan lehtikaalisipsireseptin mukaisesti pese lehtikaali ja kuivaa se hyvin. Sekoita kulhossa tilkka öljyä, suolaa ja pippuria. […]


 10. Kirsti Pesola

  Tein ja onnistuivat, mutta ei ne mitään makuelämyksiä ole. Maistuvat ihan kaalilta.
  En todellakaan ymmärrä, miksi näitä ”sipsejä” hehkutetaan niin paljon.


Kommentoi