Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Terveellinen jätski on totta

Kuulin raakaruoasta innostuneelta työkaveriltani jälkkäristä nimeltä banaanijätski. Siis raakabanaanijätskistä. Siis jätskistä, jossa ei ole mitään pahaa (tuo pahahan usein tarkoittaa näissä yhteyksissä nimenomaan hyvää). Jätskistä, joka ei ole jätskiä nähnytkään, mutta mikä kuulemma olisi hyvää. Sanotaanko, että tästä kuullessani olin skeptinen, vaikkakin samalla kiinnostunut testaamaan tätä.

Jätskistä tulee sitä parempaa, mitä ruskeampia banaanit ovat. Tässäpä siis loistava tapa hyödyntää hieman liian vanhaksi ehtineet banaanit.

Eli miten tämä ihmejätski sitten valmistetaan? Helppoa kuin heinänteko! Banaanit kuoritaan ja pilkotaan ja heitetään pakasterasiassa pakastimeen (tai sopivalla pakkassäällä pihalle). Maustamiseen voi käyttää oman mielikuvituksen ja omien mielitekojen parhaita paloja – kanelia, hunajaa, pähkinää, marjoja, hilloa, taateleita, Nutellaa, suklaata, toffeeta. Terveellistä ja vähemmän terveellistä, kukin voi valita suosikkinsa, omantunnon mukaan.

Ensimmäinen oma kokeiluni sisälsi maapähkinävoita ja ihan vähän hunajaa. Yhdistelmä toimi. Etenkin, kun muutenkin fanitan maapähkinävoita. Siis sellaista, missä ei ole oikeastaan muuta kuin pähkinää (Urtekramin pehmeä luomu peanut butter on suosikkini). Seuraavaksi kokeilen varmasti kanelijätskiä.

Niin eihän tätä nyt sokkotestissä ehkä jätskiksi luulisi, mutta niin hyvää se on, että koin syöneeni jätskiä. Tai ainakin jotain erittäin hyvin makeannälkää tyydyttävää herkkua. Siihen kun vielä lisää terveellisyyden, nautinto kasvaa merkittävästi!


Banaanijätski
(4 palloa)

kolme kypsää banaania
2 rkl maapähkinävoita (testaa määrä oman makusi mukaan)
1 rkl hunajaa (testaa määrä oman makusi mukaan)
kanelia

Kuori banaanit ja leikkaa ne veitsellä noin 3 sentin levyisiksi paloiksi. Pakasta pakastepurkissa. Kun ne ovat jäätyneet kunnolla, ota rasia pois pakkasesta ja anna sen levätä hetki huoneenlämmössä (5 min riitti minun kokeilussani). Banaanipalojen tulee kuitenkin olla vielä jäisiä. Kaada banaanipalat tehosekoittimen kulhoon. Sekoita koneella, kunnes huomaat banaanien muuttuvat oikean kermajäätelön näköiseksi, hieman pehmismäiseksi, ilmavaksi seokseksi. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja hunaja. Sekoita lisää huolellisesti. Siirrä ilmatiiviiseen rasiaan ja pakasta taas, kunnes jätskin koostumus on makuusi sopiva. Annostele kulhoihin, ripottele päälle hieman kanelia. Nauti ja ylläty!

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo