Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Suklaamuffinsit miinus sokeri plus ruis

Olen ennenkin mainostanut kaunista ruotsalais-tanskalaisen pariskunnan Green Kitchen Stories -kasvisruokablogia ja teen sen taas. Jatkan samalla myös edellisen banaanijätskipostaukseni innoittamana ripauksellisen terveellisempien pikkumakeiden linjalla, ihan ystävänpäivän kunniaksi.

Näissä GKS-blogista bongattuissa erittäin suklaisissa muffinseissa ei nimittäin ole lainkaan sokeria, vehnäjauhoja, lisättyä kovaa rasvaa eikä maitotuotteitakaan. Perinteisiä makeita muffinseja kasapäin valmistaneelle eksotiikkaa näiden muffareiden valmistusaineiden listalla tarjoilevat ruisjauho, spelttijauho, kookosmaito, vaahterasiirappi ja oliiviöljy.

Makuelämys? Sekin oli melkoisen eksoottinen. Tämän suklaisempaa ja voimakkaampaa makua saa muffinsesita hakea. Ruisjauho toi tiettyä voimakkuutta muffinseihin, mutta ehkä lisäisin jotain makeutta näihin vielä, esim muussattua banaania. Ei sillä, etteivätkö nämä olisivat hävinneet lautasilta hyvin pian, sekä aikuisten että lasten. Ja taas vähän puhtaammalla omallatunnolla.

Yksi pieni vinkki vaan: kannattaa syödä nämä ihan kunnon lämpiminä. Hyvää ystävänpäivää!

Alkuperäinen ohje Green Kitchen Stories.

Ruissuklaamuffinsit
noin 18 muffinsia

Kuivat aineet:
150 g täysjyväruisjauhoa
125 g spelttijauhoa
6 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl karkeaa merisuolaa

Kosteat aineet:
3 munaa
240 ml kookosmaitoa
1,5 dl vaahterasiirappia
1,5 dl oliiviöljyä
100 g tummaa suklaata (itse käytin 85%) pieniksi paloiksi rouhittuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele muffinsivuoat muffinsipellille. Siivilöi kuivat aineet kulhoon, jätä puolet suolasta koristeluun. Vispaa munat toisessa kulhossa noin minuutin ajan. Lisää kookosmaito, vaahterasiirappii ja oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet kosteisiin aineisiin. Sekoita puolet suklaasta taikinaan. Sekoita huolellisesti. Annostele taikinaa muffinsivuokiin siten, että ne ovat noin 3/4 täynnä. Ripottele päälle suklaata. Paista noin 18 minuuttia ja ripottele lopuksi päälle merisuolaa.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Suklaamuffinsit miinus sokeri plus ruis”

  1. Ulla

    Mietin maistuuko tuo oliiviöljy läpi? Se on kuitenkin aika voimakkaan makuista. Olen tehnyt täytekakkupohjan muutamia kertoja ruisjauhoista. Se on hyvää myöskin 🙂


Kommentoi