Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Punajuuri ja vuohen­juusto sopan keitossa

En edes yritä peittää hullaantumistani punajuureen. Olen kirjoitellut siitä monet tarinat aiemminkin. Se vaan on niin moneen venyvä ja niin kauniin värinen, ruoassa kuin ruoassa.

Huomaan haalivani punajuuriohjeita ja rohkenen kokeillakin kaikenlaista. Totuus on kuitenkin se, että punajuuri ja vuohenjuusto (tai feta) mieluiten mahdollisimman yksinkertaisessa yhdistelmässä on vain aivan voittamaton makupari. Tämä todettiin taas kerran tänään, kun meillä syötiin loppiasen aterialla punajuurivuohenjuustokeittoa.

Mainitsin keitosta eilen eräälle ystävälleni, joka totesi siihen ettei mahdu samaan ruokapöytään punajuuren kanssa. Toisin sanoen hän sanoi ”yäk”! Siinä taitaakin olla minulle seuraava haaste, vink vink vaan sinne Paimion suuntaan. Kokemuksesta voin sanoa, että punajuuri tekee brownieistakin parempaa, uskokaa pois vaan kaikki muutkin skeptikot!

Miina


Punajuurivuohenjuustokeitto
(pääruoaksi 4-6 hengelle)

2 rkl voita
1 rkl öljyä
n. 1 kg punajuuria
2 jauhoista perunaa
2 punasipulia
8 dl kasvislientä
200 g vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
crème fraicheä annoksiin

Kuori punajuuret ja peruna ja paloittele ne noin 3 x 3 cm paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua siinä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan juurekset ja kasvisliemi. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet (noin 30 min palojen koosta riippuen). Pilko vuohenjuustopötkö noin 5 palaksi, lisää se ja kerma keittoon. Kiehauta ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Koristele annokset crème fraichellä.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Punajuuri ja vuohen­juusto sopan keitossa”

  1. Mici

    Kuulostaa tosi hyvältä ja simppeliltä valmistaa. Ja koska rakastan sekä punajuurta että vuohenjuustoa, mikäpäs muuta kuin kauppaan ostoksille! Kiitos Miina!


Kommentoi