Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Pakkauspäivän herkkusienipilahvi

Kun lähtee lähes kuukaudeksi reissuun kahden pienen lapsen kanssa, mukaan lähtevien ”välttämättömien” tavaroiden määrä tekee oikeastaan aika pahaa. Ja sen tavaramäärän kokoaminenkin vie ikävän paljon aikaa. Eräänä aurinkoisena ja helteisenä kevätpäivänä juuri tämä oli minun kohtaloni.

Pakkaamisen ohelle perhettä piti myös syöttää. Ja jääkaappia tyhjentää. Sieltä löytyi ihan liikaa tuoreita herkkusieniä, joihin minulla on ollut viime aikoina yhtäkkinen himo. Maa-artisokkaakin oli muutama yksilö, ne eivät olisi jaksaneet virkeinä odottaa paluutamme.

Herkkusienipilahvi, johon käytin sekä riisiä että riisimäistä pastaa, onnistui oikein hyvin. Pilahvi on yleensä riisipohjainen lisuketyyppinen ruoka. Myös se ylimääräinen maa-artisokkakin hävisi sinne ja toi mukanaan omanlaistaan makua. Ruoka oli nopea ja maukas ja maistui kaikille ihan yksistään, paitsi muuten kovin moniruokaiselle melkein 3-vuotiaalle, joka tuntuu aistivan herkkusienien läheisyyden ja kokevan sen jotenkin negatiivisena. En voi käsittää.

Tätä kirjoittaessani olen jo Englannissa. Tarkalleen ottaen Kanaalin rannalla, tällä hetkellä aivan liian tuulisessa Brightonissa, jossa asuin useammankin vuoden opiskeluaikana ja sen jälkeen.

Kyllä, täällä sitä ollaan modernin kulinarismin kehdossa. Heh. Oli miten oli, totuus on se, että kasvissyöjä (ja kuka tahansa muukin hyvästä ruoasta pitävä) on tässä kaupungissa paratiisissa. Luvassa siis juttua kotikokkailuista ja varmasti vähän kahvila- ja ravintolavierailuistakin!


Herkkusienipilahvi

2 rkl voita
2 dl pitkäjyväistä tummaa riisiä
2 dl riisimäistä Orzo-pastaa
1 rasia herkkusieniä
1 iso sipuli
3 keskikokoista maa-artisokkaa
5 dl kasvislientä
ripaus meiramia
kourallinen saksanpähkinöitä murskattuna
suolaa
mustapippuria

Putsaa ja siivuta herkkusienet. Kuori ja hienonna maa-artisokka hyvin pieniksi paloiksi (säilytä paistamiseen asti vedessä, jotta se ei tummu). Silppua sipuli ja murskaa pähkinät.

Sulata voi kattilassa. Lisää riisi, pasta, sienet, sipuli ja maa-artisokka. Sekoittele, kunnes riisi saa ihan hieman rusehtavaa väriä. Lisää kasvisliemi, meirami, pippuri ja saksanpähkinät. Anna kiehahtaa ja antta porista kannen alla noin 15-20 minuuttia. Tämän jälkeen poista liedeltä ja anna pilavin vielä mehevöityä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla.

Tulosta resepti

Kommentoi