Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Paahdapa pastaan kukkakaalia!

Jep, taas kaalia. Kukkakaali kuuluu arkiruokien aineskirjoon meidän kotona, mutta useimmiten sitä laitetaan keittoihin, gratiineihin tai sitä syödään lisukkeena jonkin muun ruoan kyljessä. Nämä alkoivat tuntua liian tutulta ja turvalliselta.

Vietin opiskeluaikoinani vaihtovuoden Italiassa. Tänä aikana moni kasvis sai ihan uuden merkityksen kokkailuissani. Miettiessäni uusia tapoja valmistaa kukkakaalia, mieleeni muistui erään opiskelukaverini valmistama parsakaali-chili-rusinapasta. Suureksi harmikseni en kuitenkaan löytänyt sellaiselle ohjetta niin omasta muististani, kuin Internetin syvimmistä syövereistäkään. Ehkäpä se palaa mieleeni unessa, kun se oikein alkaa vaivaamaan päätäni. Tai sitten voin yrittää päästä ohjeeseen käsiksi ottamalla yhteyttä sitä silloin joskus valmistaneeseen norjalaiseen (!).

Etsinnöissäni törmäsin kuitenkin mainitsemaani uuteen tapaan valmistaa kukkakaalia. Ohje pastalle, jonka pääraaka-aine on uunissa paahdettu kukkakaali, löytyi monestakin paikasta (alla oleva mukailtu Huffington Post:in ohjeesta. Se kuulosti mukavan erilaiselta, mutta ah niin helpolta. Kukkakaali paloiksi, vähän öljyä päälle ja uuniin reiluksi puoleksi tunniksi. Sitten pannulle valkosipulia, pientä suolaista (kapriksia) ja makeaa (rusinoita). Sekoitus paahdettuun kukkakaalin, tämä pastan sekaan parmesaanin, suolan ja pippurin kera. Suurin piirtein näin helppoa se oli. Ja lopputulos oli kuin olikin yksinkertaista, mutta maukasta.

Voin paljastaa paahdetun kukkakaalin maistuvan ”peruskukkista” makeammalle.

 

Paahdettua kukkakaalia ja perhospastaa

1 iso kukkakaali
0.5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 dl sultanarusinoita
50 g kapriksia
1 rkl balsamicoa
kourallinen silputtua persiljaa
1 dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
500 g farfalle-pastaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Leikkaa kukkakaali noin 3 x 3 cm paloiksi ja levitä ne öljytylle uunipellille tai uunikestävään vuokaan. Rouhi päälle hieman alle teelusikallinen suolaa ja pippuria kumpaakin. Sekoita ja laita uunin keskitasolle paahtumaan noin 30-40 minuutiksi. Sekoittele kukkakaalinpaloja pari kertaa ota pois uunista kun niihin alkaa tulla hieman ruskeaa väriä.

Paista valkosipulisilppu, rusinat ja kaprikset öljyssä, kunnes valkosipuli alkaa saada väriä. Sekoita joukkoon balsamico ja kukkakaali.
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen hieman keitinvettä.
Valuta pasta, lisää joukkoon kukkakaali-sekoitus, persilja ja parmesaani. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä (itse lisäsin noin 3 rkl). Tarkista suola ja pippuri ja lisää tarvittaessa.

 

Kommentoi