Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Oma pesto, paras pesto

Joskus ennenmuinoin olin sitä mieltä, että voisin elää pastaruoilla. Nyt ehkä valitsisin vähän jotain muutakin murkinaa elämänilon säilyttämiseen.

Itse tehty pestokastike kyllä silti aina herättää ne syvimmät rakkaudentunteeni pastaa kohtaan. Niin kävi tälläkin kertaa.

Pyysin saada ystäväni käyttämää reseptiä punaiselle pastalle, jota hän teki minulle joku aika sitten lounaaksi. Siinä oli kaikki maut vaan niin täydellisen kohdallaan.

Sain reseptin, mikä kulkee nimellä ”Hima & Salin punainen pasta” (Hima & Sali on tosi mukava ravintola / kahvila Helsingin Kaapelitehtaalla). Maultaan se muistuttaa mielestäni oikein runsasta ja maukasta punaista pestoa. Makuelämys koostuu aurinkokuivatuista tomaateista, tuoreesta basilikasta ja cashewpähkinöistä. Muuntelin ohjetta hieman, lähinnä öljyn ja aurinkokuivattujen tomaattien määrissä.

Tein tätä punaista pastakastiketta ison annoksen, josta riitti lounaalle neljälle hengelle (kahdelle isommalle ja kahdelle pienemmälle), sekä vielä pakkaseen yhtä lounasta varten. Peston pakastaminen olikin loistava vinkki eräältä ah-niin-fiksulta ystävältäni. Meidän pakastimesta löytyy tämän lisäksi jo parsakaalipestoakin. Pahan päivän varalle, tiedättehän…

Punainen pesto
4-6 hengelle

2,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl cashewpähkinöitä (liota hetki vedessä, jos ehdit)
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja karkeasti paloiteltuna
2 rkl vettä
vajaa basilikan lehdet (noin 25 lehteä)
0.5 tl suolaa
70 g pecorinoa / parmesaania karkeasti pilkottuna

Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja hienonna tahnaksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Keitä pastaa ja sekoita pestotahnaa sekaan makusi mukaan.

Tulosta resepti

Kommentoi