Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Oi pehmeä, makea, ihana punajuurilaatikko

Oli tuikitavallinen iltapäivä, suurin piirtein keskellä ihan normiviikkoa. Olin aikeissa tehdä punajuurilaatikkoa vakkarireseptilläni. Raastoin punajuuret. Avasin kuiva-ainekaapin ottaakseni sieltä seuraavan ruoka-aineen, ja yhtäkkiä siinä silmieni edessä ammotti tyhjä kohta. Ei onnistu!

Tämän vakavahkon tilanteen edessä ei auttanut muu, kuin ryhtyä luovaksi. Simsalabim! Yllätin itsenikin siitä nopeudesta, jolla kehitin ihan vahingossa uuden suosikkini! Siis mitä punajuurilaatikoihin tulee. Punajuuriraaste sai seurakseen linssejä (ei uskoisi laatikkoa maistaessa!) ja kookosöljyssä kuullotettua sipulia.


Lopputulos: aivan ihanan makea ja pehmeä, punainen laatikkoruoka, joka hävisi vuoastaan syksyisen ulkoilupäivän päätteeksi alta aikayksikön. Onneksi satuin illalla vielä muistamaan reseptin. Kas tässä!


Punajuurilaatikko linsseillä

2 dl punaisia linssejä
4-5 dl vettä
kasvisliemikuutio
4 punajuurta hienoksi raastettuna
1 rkl kookosöljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
puolikas feta
1 prk (luomu)ruokakermaa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
kourallinen tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Huuhtele linssit ja keitä niitä kasvisliemessä noin 10 minuuttia (ne saavat jäädä hieman koviksi). Valuta.

Lämmitä kookosöljy pannulla ja kuullota sipulia siinä noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli ja punajuuri, pyörittele näitä hetki pannulla.

Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan. Murenna sekaan feta ja sekoita huolella joukkoon ruokakerma, jugurtti ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Painele lopuksi seos tiiviisti vuokaan.

Paista kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 20-30 minuuttia, mutta älä anna laatikon kuivua liikaa.

Tulosta resepti

10 vastausta artikkeliin “Oi pehmeä, makea, ihana punajuurilaatikko”

  1. Pirkko

    Koska kaapissani ei ollut kookosöljyä, korvasin ruokakerman kookosmaidolla – a vot, tulipa hyvää!


  2. Miina

    Loistoidea! Sattumoisin tämä punajuurilaatikko on meillä (taas) ruokalistalla huomenna, taidankin kokeilla tuolla kookosmaidolla sitä. Kiitos vinkistä!


  3. Eva

    Aivan taivaallisen hyvää! Tämä resepti jää ihan takuulla meidän perheen suosikkeihin. Lähetin reseptin jo samantien eteenpäin muutamalle tutulle, joten taatusti tämä herkku leviää monien perheiden ruokapöytiin, kiitos!


    • Miina

      Kiitos kommentista, aivan ihanaa kuulla! Meilläkin tätä tehdään tällä hetkellä suunnilleen kerran viikossa, kun se maistuu kaikille niin hyvin. Tosin se meinaa välillä loppua kesken juuri siitä syystä…


  4. Suvi

    Ovatkohan ohjeen punajuuret keitettyjä, säilöttyjä, vai raakoja raastettaessa? Ei käy ilmi näin aloittelijalle 🙂


  5. Miina

    Ihan raakana ne raastetaan tässä. 🙂


  6. Mirja Kynsijärvi

    Tuolla se porisee uunissa, mutta tosi vetelää se oli ennen kuin uuniin laitoin. Laitoin fetaa 150g, tulikohan liikaa?


  7. Riitta

    Punajuurten kokovaihtelu on melkoinen…


    • tsruoka

      Hei, tämä blogi on jo sulkeutunut eli kommentteihin ei tule enää bloggarilta vastausta. Kannattaa käyttää omaa harkintaansa määrien suhteen, reseptin punajuuret lienivät keskikokoisia 🙂 -Heli


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo