Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Makeanvihreä kippis!

 

Näin vuoden pimeimpänä aikana pieni sielun ja kropan piristys on enemmän kuin paikallaan. Vihersmoothie! Kuulostaa jokseenkin terveelliseltä, ja sitä se todella onkin kaikkine vitamiineineen, mineraaleinen ja kuituineen. Mutta maku ei kuitenkaan ole ”liian terveellistä” nähnytkään, päinvastoin. Tein houkuttelevan vihreän koko perheen kippistelyjuoman, mikä hävisi hyvinkin nopeasti omani lisäksi taaperon, isovanhempien ja metsästäjänkin laseista. Kaikki tyhjensivät lasinsa suurella tarkkuudella.

Maistelun jälkeen paljastin, että lasissa olikin sitten monen tavanomaisen smoothie-aineksen kavereina muun muassa lehtikaalia, salaattia ja inkivääriä, eikä lainkaan sokeria. Osa koemaistajista ei meinannut uskoa juoneensa salaattia. Mutta mistäs se upea väri muuten tulisi?!

 

En kuitenkaan tule keskittymään tähän juomapuoleen tämän enempää täällä blogissa, luvassa on sen sijaan arkisia ja vähän juhlavampiakin kasviskokkailuja vanhojen blogireseptieni jatkeeksi. En ole vegaani, enkä liene kovin fanaattinen vegekään, asuuhan kotonani pienten lasten lisäksi metsästävä mieskin. Mutta tavoitteeni on, että meillä kotona syödään paljon kasvisruokaa, jota kaikki arki- ja juhlapöydän äärellä istuvat laittavat suuhunsa mielellään. Mieluiten kokkia hymyssä suin kiitellen, tietysti.

Toivottavasti osaan innostaa lukijoita tarjoilemaan enemmän kasvisruokaa, ehkä vaikkapa pitämään säännöllisiä kasvisruokapäiviä kotona. Tai ihan muuten vaan kokeilemaan keitoksiani.

Eli siis vihreä (ja oi, niin terveellinen) kippis!

Miina

PS. Kiitokset Ripaus ja hyppysellisen uudesta, raikkaasta ilmeestä ihanalle Hannamari Williamsille rapakon taa. Vihanneskuvat ImageZoo.

Vihersmoothie

4 lasillista

2 isoa lehtikaalin lehteä
2 salaatin lehteä
kourallinen vihreitä tai keltaisia karviaisia
1 satsuma
1 banaani
2 kiiviä
1 sitruunan mehu
1 x 4 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl hunajaa
vajaa kourallinen kuorittuja manteleita
3 dl omenamehua
muutama jääpala

1. Pese salaatin lehdet. Pese lehtikaalin lehdet ja poista niistä kova lehtiruoti.

2. Kuori kuorelliset hedelmät ja inkivääri.

3. Paloittele kaikkia tuoreita aineksia hieman ja aseta kaikki ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen. Surauta täydellä teholla smoothieksi. Kippis!

Tulosta resepti

5 vastausta artikkeliin “Makeanvihreä kippis!”

 1. kati

  Tämähän on mielenkiintoinen. Koeilen heti kuun haen kaupasta puuttuvat ainekset.


 2. Ulla

  Kiivit puuttuvat, lehtikaalia on vielä pihalla 🙂 Kokeiltavahan tätä voimajuomaa on kunhan käyn kaupassa.


 3. Miina

  Suosittelen! Ja aineksia voi hyvin korvata muilla, jos ei esimerkiksi pakkasesta löydy karviaisia. Kannattaa vaan ajatella värien yhteensopivuutta, jos haluaa juomastaan kunnon vihreää. Ensimmäinen oma kokeiluni tuotti ruskehtavan lopputuloksen, mutta maistui silti hyvältä.


 4. Mervi

  Ihanaa ettei ohjeessa ole epäegologista ja jatkuvasti joka paikkaan tungettavaa avokadoa !


Kommentoi