Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Lehtikaalipasta on namia!

Lehtikaalibuumi se vaan jatkuu, mikä on aivan mahtavaa! Sen ravinnollisista hyveistä tuskin enää tarvitsee jankuttaa. Mutta lehtikaalireseptejä ei koskaan voi olla liikaa.

Tässä tulee uusi suosikkini. Olen tehnyt tätä lehtikaalipastaa jo monta kertaa ja se on maistunut poikkeuksetta kaikille maistajille. Pastan maistuvuuden salaisuus on valkosipulin kanssa paistettu hienonnettu lehtikaali. Omasta mielestäni tähän reseptiin on laitettava suolaa (ehkä hieman normaalia käyttötottumusta reippaaminkin), jotta lehtikaalin maku tulee esiin oikealla tavalla.


Tämä ruoka ei voisi olla helpompi. Ainoa hieman aikaa vievä kohta reseptissä on lehtikaalin pilkkominen. Jos syöjinä on pieniä lapsia, se kannattaakin melkeinpä hienontaa, isompina paloina se tuntuu oudolta monen lapsen suussa. Nimim. Kokemusta on.

Eli sillä aikaa kun pasta kiehuu, teet kaiken muun valmistelun. Helppoa ja ah, niin terveellistä! Ai niin, ja hyvääkin vielä!


Lehtikaalipasta
4:lle ruokailijalle

500 g pastaa
150 g (1 pss) lehtikaalia
4-5 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
3-4 rkl öljyä
250 g tomaattia
suolaa ja pippuria
pecorino-juustoa

Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja silppua lehdet hienoksi silpuksi. Kuori valkosipuli ja silppua. Pilko tomaatit hienoiksi.

Laita pasta kiehumaan.

Kuumenna 3 rkl öljyä paistinpannulla. Paista valkosipulia alle minuuttia ja lisää lehtikaalisilppu. Paista noin 5 minuuttia ja lisää auringonkukansiement pannulle. Paista kunnes lehtikaali on muuttunut tummanvihreäksi ja pehmennyt ja kunnes siemenet saavat hieman väriä. Lisää tässä kohtaa hieman lisää öljyä pannulle ja mausta suolalla.

Valuta pasta. Lisää pastan sekaan seos paistinpannulta, sekä tomaattisilppu. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Raasta annosten päälle pecorinoa makusi mukaan.

Tulosta resepti

6 vastausta artikkeliin “Lehtikaalipasta on namia!”

 1. Tiina

  Kuulostaa hyvältä! Eilen söin salaatinjämiä, joissa lehtikaali oli imenyt itseensä vadelma-balsamicon oikein huolella ja se oli todella hauska makuyhdistelmä. Selkeästi suolainen ja makea molemmat toimivat siis lehtikaalin kanssa.


 2. Ulla

  Yleiskoneen vihannesleikkurilla, viipalointiterällä onnistuu pilkkominen hetkessä. Tyvi edellä lehdet koneeseen ja se on siinä!


 3. Camilla

  Tein tämän tänään! Oli tosi hyvä ja helppoa. Tästä taitaa tulla uusi ”go to”-recepti. Kiitos!


 4. Miina

  Ole hyvä! Mukava kuulla, että maistui!


 5. maarit

  Mahtava resepti, oli kuin italialainen ravintola olisi ilmestynyt kotikeittiöömme


 6. Marika

  Taas maistuu Miinan ihana lehtikaalipasta!


Kommentoi