Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Kevät ja paprikainspiraatio

Tänä talvena emme ainakaan täällä eteläisessä Suomessa voi valittaa tämän vuoden kylmän kauden ankaruudesta, kun pihalla helmikuun lopussa näkyi jo maasta ylös puskevia lumikelloja. Kevättä tuntuu olevan rinnassa muutenkin jo monella.

Kävin tätä ikkunan ulkopuolella avautuvaa näkymää vieläkin syvemmällä keväässä viime viikonloppuna Barcelonassa. Siellä viimeistään sain taas muistutuksen yhdestä kevään jokavuotisesta lupauksesta: tuoreet, kotimaiset vihannekset ovat saatavuudeltaan taas vähän lähempänä.

Barcelonan ihanan El Bornin alueen mukava La Taverna del Born tarjoili maistiaisia tulevaan kauteen syödessämme lounasta ulkona (tosin infrapunalampun lämmittäessä selkää kodikkaasti). Tällaisten lounaiden parasta antia on täysin odottamaton inspiroituminen.

Yksi tapas-annoksistamme käsitti koko lautasellisen paistettuja, kokonaisia pieniä vihreitä paprikoita merisuolalla maustettuna. Uskomattoman hyviä, suurenmoisessa yksinkertaisuudessaan. Pitääpä alkaa kartoittamaan näiden saatavuutta kotimaisina versioina jo ennakkoon.

Artisokan sydämistä paistetut sipsit maistuivat myös, tämä tosin onkin hieman vaikeampi toteuttaa kotimaisena versiona.

Torilla tuoksui ja näkyi jo kesä – ainakin suomalaisen silmissä. Jaksan kyllä odottaa sitä kärsivällisesti. Tässä välivaiheessa on vielä tutustuttava paremmin kotimaisiin juureksiin, kuten  lanttuun. No niin, nyt se on sanottu ääneen ja sikäli siis tutustumisen on tapahduttava.

Joka tapauksessa: keväälle ja linnunlaululle!

Kommentoi