Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Ihana sitruunainen perunasalaatti

Jos pidät perunasalaatista, mutta olet kyllästynyt siihen perinteiseen majoneesi- tai kermaviilihässäkkään, jatka lukemista ja ilostu. Etenkin, jos pidät sitruunasta. Tai tuoreesta parsasta. Tai kapriksista.

Itse hullaannuin tämän tyyppiseen perunasalaattiin joku vuosi sitten superkokkikaverini brunssilla, enkä ole palannut entiseen. Enkä ole edes ikävöinyt sitä.

Sitruunainen perunasalaatti maistuu vaan niin paljon freesimmältä, ja kaikessa raikkaudessaan se sopii täydellisesti ensimmäisiin lämpimiin kevätpäiviin (vai uskaltaisinko sanoa jo kesäpäiviin!). Nyt parsakauden aikaan siihen sopii loistavasti myös höyrytetty parsa. Mielestäni kaiken kruunaa kaprikset, jotka tuovat sopivaa suolaisuutta salaattiin. Ne voi hyvin myös jättää pois, jos ei ole niiden kanssa hyvää pataa.

Jos vappuna tuli yliannostus perunasalaattiin, rohkaisen kaikkia testaamaan tätä siitäkin huolimatta! Käyttäkää kuitenkin luomusitruunaa, niin ei tule turhia myrkkyjä salaattiin…

Olen muuten lähdössä noin kuukaudeksi Englantiin viikon lopulla, pian siis tulossa brittiläishenkisiä postauksia. See ya!


Sitruunainen perunasalaatti

noin 1 kg kiinteitä perunoita
nippu tuoretta vihreää parsaa
2 (luomu)sitruunan mehu
1-2 sitruunan raastettu kuori
0,75 dl oliiviöljyä
(suht reippaasti) suolaa
2 tl sokeria
75 g purkki kapriksia

Pese perunat ja keitä tai höyrytä ne kuorineen. Leikkaa parsoista varsien kovat päät pois ja höyrytä noin 5 min. Anna perunoiden ja parsojen jäähtyä.

Sekoita perunoiden ja parsojen höyrystyessä sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori, öljy, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

Kuori jäähtyneet perunat ja paloittele ne haluamasi kokoisiksi paloiksi. Leikkaa parsat noin 3 cm pituisiksi paloiksi. Itse leikkaan paksuimmat varret pitkittäin vähintään puoliksi, siten niistä tulee rakenteeltaan salaattiin sopivampia.

Sekoita perunapalat, parsa ja kaprikaet varovasti kulhossa ja sekoita vähintään yhtä varovasti joukkoon kastike. Anna maustua hetken ja tarjoile viileänä.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Ihana sitruunainen perunasalaatti”

  1. Susanna

    Oli tosi taivaallista, kiitos tästäkin reseptistä.


  2. Miina

    Kiva kuulla, että maistui taas!


Kommentoi