Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Hummus sydän aurinkokuivatut tomaatit

Ja sopii muuten vuoden loppuun kuin nenä päähän!

Ja sopii muuten vuoden loppuun tai uuden alkuun kuin nenä päähän.

Niin se vaan uudenvuodenaattokin taas lähestyy. Odotukset ikimuistoisen vuoden viimeisen illan suhteen ovat (taas kerran) korkealla. Mitä kokkailla yhdessä ystävien kanssa? Tapaksia? Mezejä? Sushia? Viiden lajin illallinen?

Mitä ikinä menulle lopulta päätyykään, aion surauttaa kikherneistä ja aurinkokuivatuista tomaateista hummustahnaa. Jos tämä ihanan täyteläinen suolainen leivänpäälinen ei pääse itse aattona pöytään ja siitä eteenpäin niiden ikimuistoisten leipäviipaleiden tai suolakeksien päälle, se pääsee viimeistään vuoden ensimmäisen päivän brunssipöytään.

Hauskaa aattoa ja hyvää vuotta 2013!


Hummus aurinkokuivatuista tomaateista

1 tlk (380 g) kikherneitä
5 – 7 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien marinadiöljyä
1 – 2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
(pieni ripaus paahdettua paprikajauhetta)
(vettä)

Valuta ja huuhtele kikherneet. Pilko valkosipuli hienoksi silpuksi. Asettele kaikki ainekset syvään ja kapeaan astiaan ja sekoita tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä ja/tai vettä. Tarkista suolaisuus (mielestäni saa olla melko suolaista) ja lisää halutessasi hieman paahdettua paprikajauhetta tuomaan pientä savun makuista potkua.

Tulosta resepti

 

7 vastausta artikkeliin “Hummus sydän aurinkokuivatut tomaatit”

  1. Ulla

    Tämä on varmasti hyvää. Onhan siinä aurinkokuivattuja tomaatteja 😉


    • Miina

      Niinpä. Tosin olen kyllä sitä mieltä, että hummus ilman mitään ”lisämausteitakin” on todella hyvää, kunhan se vaan on hyvin tehty. 🙂


  2. Jenny

    Tätä täytyy kokeilla!


  3. Jenny

    No nyt on kokeiltu, aivan mieletöntä! Yhden virheen tein; laitoin oikein ison valkosipulin ja se oli tosiaan hitusen liikaa.


    • miinaketo

      Tosi kiva kuulla, että maistui noin hyvin! Valkosipulia tosiaan kannattaa laittaa säästellen. Sen makukin vaan voimistuu jos syö hummusta usean päivän ajan.


  4. Elisa

    Ihan älyttömän hyvää! Kiitos ohjeesta!


Kommentoi