Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Helpoimmat pinaattiletut

Huh, onpa tämä kesä ja etenkin sen lomavaihe kiireistä aikaa. Mutta niin, niin, niin hyvällä tavalla.

Tähän intiaanikesään on tähän mennessä kuulunut paljon ihanaa, kesäistä ohjelmaa, sekä siinä samassa pientä sadonkorjuuta (erittäin)pienviljelijän yrttilaatikoista ja pihasta. Onkohan se niin, että mitä pienempi viljelmä, sitä tyytyväisempi farmari? Tein nimittäin pinaattilettuja koko perheelle kahdesta (!) pinaattikasvista (vaikka ensi kerralla laitankin sitä taikinaan enemmän). Oivallista lisämakua lettuihin antoi jääkaapista löytynyt vuohenjuusto. Vai johtuikohan erityisen hyvä makukokemus ihan vaan siitä, että pinaatti tuli omasta pihasta? Mene ja tiedä.

Letut valmistuivatkin nopeasti, sillä pinaatit silputtiin sekaan sellaisenaan. Paistamiseen tietysti menee hetki.

Letut katosivat nopeasti pienempiinkin suihin. Tässäkin taisi käydä niin, että mitä pienempi suu, sitä enemmän lettuja sinne upposi.

Sadonkorjuu yrttilaatikoista sen kun vaan jatkuu. Samoin meidän pihamme vanha kirsikkapuu tuottaa tänä vuonna taas ennätyssadon. Sitä kulutetaan muun muassa juuri tällä hetkellä uunissa paistumassa olevan manteli-kirsikkapiiraan merkeissä (en osaa sanoin kuvailla huumaavaa, paksua, makeaa kirsikan ja voitaikinan tuoksua!). Hilloakin on näistä kirsikoista ihan pakko ehtiä pian keittämään.

On tämä kesä vaan ihmisen parasta aikaa. Tai ainakin se on vahvasti siellä kärkipäässä!


Pinaattiletut
4:lle nälkäiselle ruokailijalle

5 dl kevyt- tai täysmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
0,5 tl suolaa
2 rkl paistamisen kestävää öljyä (esim. rypsi- tai avokadoöljy)
100 g fetaa tai vuohenjuustoa
2 kourallista tuoretta pinaattia silputtuna
voita paistamiseen

Sekoita jauhot vähitellen maitoon. Lisää muna, suola ja öljy. Anna turvota vähintään puoli tuntia.

Silppua pinaatti ja murenna juusto. Lisää ne taikinaan ennen paistamista.

Paista kuumalla lettupannulla ja tarjoile heti.

Tulosta resepti

5 vastausta artikkeliin “Helpoimmat pinaattiletut”

  1. Ulla

    Täytyypä kokeilla tuota juustolisäystä pinaattilettuihin, kuulostaa hyvältä!


  2. Sokerimuruja

    Ihania olivat!! Kiitos taas hyvästä reseptistä :)))


  3. Miina

    Vuohenjuustolla (tai fetalla) kokatessa harvemmin voi mennä vikaan. 🙂


  4. Johanna

    Mä tuun nykyään aina vaan suoraan tänne, kun tekee mieli kasvisruokaa. 🙂 Flunssaviikon pelastus, kiitän!


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo