Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Tomaattikeitto indialaiseen tyyliin


”Soppaa ennen munkkirinkilöitä” – vanha itäturkulainen sanonta. Eli ennen silmitöntä vappuherkuttelua yksi kevyt ja keväinen keittopostaus. Ja tätä kannattaa muuten tehdä!

Kolumbus erehtyi ilmansuunnissa, mutta Keittokirjan kirjoittaneilla suomalaisnaisilla eivät India ja indiaanit menneet sekaisin. Indialainen tomaattikeitto on maultaan varsin autenttista intialaista, vaikka mausteet ovatkin hieman pelkistetymmät kuin mihin olemme intialaisten ruokien resepteissä tottuneet. Olisiko niin että tuohon aikaan ei kulmakaupasta Garam Masalaa purkista löytynyt?

Ei haittaa ettei löytynyt. On currya, neilikkaa, paprikaa ja persiljaa.

Tämä keitto on maukas ja piristävä. Tomaattikeiton ja mausteisuuden yhdistelmä virkistää mielen ja tuo päiviin keveyttä.

Väriä päälle, mausteita lautaselle ja kevätaurinkoon!

J & P

Indialaista tomaattisoppaa. – Tomato Soup a la Indienne. 
4 hlö:lle

n. 500 g tomaatteja 
porkkana
sipuli
n. 1 l kasvislientä
ripaus neilikkaa 
suolaa, mustapippuria
1 rkl curry-jauhetta
ripaus sokeria
paprikajauhetta
persiljasilppua
3 kukkuraista rkl pitkäjyväistä riisiä 

Laita karkeasti pilkotut tomaatit, kuorittu ja pilkottu tomaatti ja paloiteltu sipuli kattilaan, anna kiehua noin 20 min tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Keitä riisit toisessa kattilassa kypsäksi sillä välin. Mausta currylla, paprikajauheella, neilikalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvislientä niin, että keiton rakenne on sopiva. Lisää suolaa tarvittaessa ja ripaus sokeria. Sekoita riisit keiton joukkoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi, korista halutessasi persiljalla ja tarjoa.

Tulosta resepti

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo