Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Syrnikit – eli makeat venäläiset rahkaletut



Olette varmaan huomanneet, että tuollaiset pienet kisailut on meneillään tuolla Venäjällä? Lisäksi kohta on sekä laskiainen että ystävänpäivä. Näissä fiiliksissä tehtiin syrnikkejä. Luit aivan oikein, syrnikkejä. Ei, kyseessä ei ole mikään vaarallinen kemiallinen yhdiste, vaan herkullinen venäläinen rahkalettu. Näiden kanssa kun tarjoaa itsetehtyä vadelmakastiketta ja kermavaahtoa, kelpaa kyllä varmasti omalle murusellekin ystävänpäivän kohokohdaksi. 🙂

Paistamisesta sananen: kannattaa malttaa pitää lämpötila korkeintaan keskilämmöllä. Taikina on vähän erityyppinen kuin tavallinen lettutaikina ja palaa ehkä hiukan helpommin. Tästä ei kannata pelästyä kuitenkaan, letut ovat varsin helppotekoisia.

Ja miten tämä kaikki liittyy Amerikkaan tai Keittokirjaan? No eipä kyllä yhtään mitenkään, kunhan nyt teki mieli rahkalettuja. Kirjassa on runsaasti pannukakkuohjeita, mutta ei yhtään aivan vastaavaa.

Näissä tällä kertaa venäläisissä tunnelmissa toivotamme hyvää ystävänpäivää sekä tsemppiä kisakatsomoihin – jaksaa jaksaa!
terv. P&J

Syrnikit
5-6 annosta

500 g rahkaa
2 dl sokeria
6 munaa
2 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
voisulaa paistamiseen

Vispaa rahka ja sokeri sekaisin. Lisää munat, sekoita. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Anna levätä vartin verran ennen paistamista. Kuumenna lettupannu liedellä, voitele pannun syvennykset voisulalla esim. pullasudin avulla. Paista letut keskilämmöllä, pidä lämpimänä tarjoamiseen asti folion alla. Tarjoa esim. jäähtyneen vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kanssa.

Vadelmakastike
6 annosta

2 pss pakastevadelmia
1-1,5 dl sokeria maun mukaan
rosmariinin, laventelin, timjamin tms oksa halutessasi

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista sokerin määrä. Keitä muutama minuutti, anna jäähtyä. Poista yrtti ennen tarjoamista.

Tulosta resepti

Kommentoi