Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Sitkeät, makeat, toffeiset maapähkinävoicookiet

Cookies & milk.

Nyt blogissamme poikkeus: ohje ei ole kirjasta! Vähän kyllä hirvittää, mutta joskus rajoja on vain rikottava. Ohje on kyllä amerikkalainen ja samaa perua kuin Keittokirjakin: saatu Paulan lukioaikaisena vaihto-oppilasvuonna isäntäperheeltä. Kuten monissa amerikkalaisissa ohjeissa, tässäkin taikinaan tulee hurja määrä sokeria ja suhteellisen vähän voita. Epäilemme, että suuri sokerin määrä takaa sen ihanan sitkeän ja pehmeän rakenteen, joka on tyypillistä amerikkalaisille leivonnaisille. Siinä missä Euroopassa on keskitytty rapeuteen, on Jenkeissä panostettu pehmeyteen ja tietynlaiseen sitkeyteen. Vaikeinta näitä tehdessä onkin ottaa pelti riittävän ajoissa uunista ulos, että tuloksena olisi pehmeä, muheva keksi, eikä sellainen suomalainen käkkänä, johon ei huonohampainen pysty.

Suosittelemme todella kokeilemaan, ovat nimittäin aivan fantastisia. Maku on maapähkinäinen ja toffeinen. Ja korkeintaan hyvällä tavalla erittäin epäsuomalainen. 🙂
Terveisin Paula & Jaska

Maapähkinävoicookiet – Peanut Butter Cookies
Iso kasa, tosi iso
110 g voita
2,5 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria 
2 kananmunaa
2,5 dl maapähkinävoita
5 dl vehnäjauhoa
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
Halutessasi 1,5 dl karkeasti rouhittuja suolapähkinöitä
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat yksi kerrallaan välillä reippaasti vatkaten. Lisää maapähkinävoi, sekoita kunnolla. Lisää vehnäjauho, johon on sekoitettu sooda ja suola, sekoita nopeasti kaikki sekaisin, älä vaivaa. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja, pyörittele palloksi, laita pellille leivinpaperille ja litistä haarukalla. Jätä keksien välille kunnolla tilaa. Paista 10 min 175 asteisessa uunissa, älä paista liikaa etteivät keksit kovetu. Anna jäähtyä pellillä jonkin aikaa ja siirrä vasta kun keksit ovat hiukan jäähtyneet, etteivät ne rikkoudu.

Tulosta resepti

Kommentoi