Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Putinkijoulu osa 2: Venäläinen salaatti No. 3. – eli venäläisittäin tuunattu perunasalaatti


No niin, vielä ehtii! Putinkia&Mansikkapastaa lupasi kaksi joulupostausta ja tässä se toinen nyt sitten on. Ruokalaji sopii sekä jouluun että uuteenvuoteen että vappuun että ihan muuten vaan että vaikka blinien lisäkkeeksi – onhan tässä pieni venäläinen twist, jos ei nyt muuten, niin ainakin nimessä. Piparjuuri – eli kirjassa piparuutti – antaa salaattiin ihanaa potkua ja määrää voi säätää maun mukaan sopivaksi. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään anjovista, mutta jääkaapistamme löytynyt joulusilli toimi korvikkeena loistavasti.

Nyt menemme nauttimaan jouluherkuista ja lopetamme höpinän tähän. Ennen uutta vuotta saattaisi kyllä vielä ehtiä esimerkiksiiiii… pienen blinipostauksen tekemään.

Hauskaa joulua!

terv. P&J

Venäläinen salaatti No. 3. – Russian salad No. 3
4-8 hengelle nälkäisyydestä riippuen

6 perunaa 
2 punajuurta 
1 varsisellerin varsi
1 suolakurkku
muutama pala silliä
2 rkl kapriksia
2-4 rkl raastettua piparjuurta (tuoretta tai putkilosta)
2-3 dl majoneesia tai kermaviiliä
Pinnalle 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Keitä perunat ja punajuuret kypsiksi, anna jäähtyä rauhassa. Keitä myös kananmunat. Kuori juurekset ja kuutioi ne ja suolakurkku ja sellerinvarsi. Pilko kaprikset kevyesti hiukan pienemmiksi, samoin silli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa kananmunia lukuunottamatta, voit myös jättää muutaman punajuuren palan koristeeksi. Sekoita majoneesin tai kermaviilin joukkoon piparjuurta makusi mukaan, sekoita kastike salaattiin. Anna maustua ainakin puoli tuntia viileässä ennen tarjoamista. Koristele kananmunanlohkoilla ja punajuurilla, tarjoa.

Tulosta resepti

Kommentoi