Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Putinkiblogin munareseptit, osa 2: Rikottuja munia

Blogimme suosituimpia reseptejä on ollut Munia kupissa. Postauksessa mainitsimme että kirjastamme löytyy munareseptejä varsin paljon, joten oli korkea aika tehdä niistä seuraava. Tämä resepti on hauska, hyvä ja tuo satavarmasti aamiaispöytään iloista tunnelmaa. Idea on simppeli: paistinpannuun kaadetaan vettä, niin että pohja peittyy n. parin sentin korkeudelta, pohjalle asetellaan muotteja (isommat piparkakkumuotit käyvät tarkoitukseen hyvin) ja munat rikotaan varovasti muotteihin. Sitten vaaditaankin vain hieman kärsivällisyyttä: munat kypsyvät hiljalleen kiehuvassa vedessä keskilämmöllä valmiiksi varmasti, mutta hitaanlaisesti. Voit säädellä aikaa sen mukaan oletko löysien vai kiinteämpien kananmunien ystävä.

Tuloksena on ihastuttavan näköisiä ja herkullisia kananmunia, jotka maistuvat hieman keitettyjen, paistettujen ja uppomunien sekoitukselta. Kasaa niistä mielesesi aamiainen vaikkapa paistettujen leipäviipaleiden päällä maalaiskinkun ja juuston kanssa. Päälle voit ripotella suolaa tai parmesania, tai voit tarjoilla munat valkokastikkeen kanssa.

Ei muuta kuin sopivia muotteja etsimään!

P & J

Kommentoi