Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Pirun hyvä kakku

Varoituksen sananen heti alkuun: Tämä kakku vaatii todellista harrastuneisuutta herkkujen syömisessä. Kuitenkaan minunlaiselleni puoliammattilaiselle tämä ei tee edes tiukkaa, vaan reaktioni kun luin reseptin oli seuraava: ”Suklaakakku kinuskitäytteellä – nam!” Mies lähti työreissuun yöksi, ja päättelin että tilanne vaatii hiukan ytympää herkuttelua. Tällä viikolla siis postaan itsekseni, tosin niin makeanhimoinen en edes minä ole etteikö kakkua riittäisi muullekin perheelle. Keskiviikon laihdutustukiryhmäläiseni, jos tätä luette, tiedätte, että jälleen kerran ensi viikon punnituksessa painoni ei ainakaan ole laskenut. Toisaalta voisin laittaa vahingon kiertämään, ja viedä ainakin äitille kunnon lohkareen tuliaisiksi…

Paholaiskakku menossa uuniin.

Maku oli oikein hyvä (ja kyllä, erittäin makea!), maistoin ensin melko lailla tuoreeltaan ja sitten seuraavana päivänä uudelleen. Suosittelen kyllä päivän tai jopa kahden odotusta ennen tarjoamista, jotta maut ehtivät tasaantua. Mikä loistava tarjottava esimerkiksi vaikka sitten pikkujouluihin: voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja riittää isommallekin porukalle – ja taittaa aivan taatusti kovimmankin makeanhimon.

Näyttää syntisen hyvältä, eikö?

 

Pirun kakku – Devil’s Food Cake

noin 15 palaa

Taikina:
2 kananmunaa
5 dl fariinisokeria 

110 g voita 
1,25 dl ranskankermaa 
200 g suklaata sulatettuna 
5 dl vehnäjauhoja 
1 tl ruokasoodaa 
1 rkl kuumaa vettä


Täyte:
5 dl fariinisokeria 
2,5 dl kuohukermaa 
2 rkl voita 
0,25 tl suolaa 
1 tl vaniljasokeria

Kakku:
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaisen sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista. Jos tällainen vahinko sattuisi käymään, voi pienen tipan keltuaista imeä mehupillillä pois. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää ranskankerma. Lisää noin kolmannes jauhoista, sitten sulatettu suklaa ja loput jauhot. Kääntele lastalla taikina sekaisin, kääntele myös sooda-vesiseos joukkoon. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa, ja kääntele vaahto taikinan sekaan. Paista 180 asteessa noin 40-50 min ajan toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla, kakku on valmis kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä vuoassa. Irroita vuoasta ja halkaise kahteen osaan.

Täyte:
Laita kerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaisella tulella noin 30 min. Ota pois hellalta ja lisää suola ja vaniljasokeri. Sekoittele kunnes kinuski alkaa jähmettyä.

Kaada noin puolet alemmalle kakkulevylle ja levitä. Aseta päälle toinen kakkulevy. Kaada loppu kinuski kakun pinnalle ja tasoittele sileäksi. Kinuskin ei kannata antaa jäähtyä liikaa ennen kakun täyttämistä, jos pinnasta haluaa kauniin ja kiiltävän. Jäähtyneen kinuskin levittely on hankalaa ja pinnasta tulee rosoinen. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tulosta resepti


– Paula

PS. Putinkia ja mansikkapastaa nyt myös Facebookissa! Tykkää ja pysy kärryillä uusista resepteistämme. http://www.facebook.com/PutinkiaJaMansikkapastaa

7 vastausta artikkeliin “Pirun hyvä kakku”

  1. Miina

    Kuulostaa ja näyttää sekä syntisen, että pirun hyvältä! Nami!


  2. Tulppu

    Laitoitko taloussuklaata? Mikä suklaa mahtaa sopia parhaiten?


  3. poikonen

    Terve, käytin Rainbow’n tummaa suklaata, vastannee aika lailla Fazerin Taloussuklaata. Mutta suosittelisin joka tapauksessa käyttämään tuollaista tummaa suklaata, maitosuklaa on kuitenkin aika lailla makeampaa ja tässä kakussa sokeria riittää muutenkin… 🙂

    -Paula


  4. Kaisa

    Sain tosiaan ison kimpaleen kakkua ja Tosi hyvää oli. Toimii erinomaisesti myös laihduttajan kakkuna koska jo pieni siivu vie makeannälän- vaikka toisaalta kohta jo teki mieli vähän lisää : )


  5. ansku

    Herkullisen näköistä! Miten sait tuosta kinuskista nuin vaalean/kuohkean näköisen? vaahdotitko sitä?


  6. poikonen

    Heippa ansku, en vaahdottanut. Keittäessä hiukan välillä sekoittelin ja sitten sen jäähtyessä jonkin verran myös. Ja tuollaista siitä sitten tuli. 🙂 Kuva saattaa aivan hiukan vääristää väriä, että näyttää vaaleammalta kuin oli, mutta kyllä se mielestäni suht lähellä tuota oikeastikin oli. Olikin kyllä hyvä kakku. Pitäisköhän tehdä uudelleen…? 😉

    Mukavia leivontahetkiä! terv. Paula


  7. syntisen hyvä kakku | loma-lahjat.com

    […] Pirun hyvä kakku | TS RuokaPirun kakku – Devil’s Food Cake. noin 15 palaa. Taikina: 2 kananmunaa 5 dl fariinisokeria 110 g voita 1,25 dl ranskankermaa 200 g suklaata sulatettunaKatso lisää sivuilla […]


Kommentoi