Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Pastatäytteiset paprikat


No niin, jälleen yksi näistä ohjeista joita olemme jo pitempään halunneet kokeilla. Tässä ohjeessa on jotain niin ilahduttavan 1980-lukulaista, että on vaikea uskoa, että kyseessä on ihan pikkuisen vanhempaa reseptiikkaa. Eli: pätkäspaghetilla ja kinkulla täytetyt paprikat. Keittokirjassamme tämä on sijoitettu otsikon ”Väliruoat” alle, mutta kyllä meillä a) pasta ja b) täytetyt paprikat sijoittuisivat menussa otsikon ”Pääruoat” alle, ja ihan kunnon päivällinen näistä tulikin. Mutta ilman muuta jos tykkäät syödä täytettyjä paprikoita väliruokana esim. paistia odotellessa niin go ahead.

Ns. rakettispagetti liittyy niin leimallisesti lapsuuden muistoihin, että väistämättä ruokalajista tuli tunnelmaltaan ennen kaikkea todellinen lapsiperheateria. Sellaisena se myös toimi: lapset tykkäsivät, aikuiset tykkäsivät. Itse asiassa täyte oli niin hyvää, että loppu siitä syötiin lounaspastana seuraavana päivänä – vain parmesania päälle. Se ei maistunut vain täytteeltä, vaan ihan oikealta ruokalajilta.

Vihreät paprikat saattavat olla vähän ärjyn makuisia, joten tehtiin monen värisiä, että jokainen sai valita ihan sen oman lempparinsa. Kinkkuvalinta oli miedosti savustettua laatua, näin ruoan muutkin maut pääsisivät esille. Hyvä valinta olikin.

Kokeile vaikka jo sunnuntaina.

Värikästä kevättä kaikille!

P&J

Kinkulla ja spaghetilla täytetty vihreäpippuri. – Ham and Spaghetti in Peppers.
5 hengelle

5-6 paprikaa
n. 300 g spaghettia pätkittynä pieneksi tai valmista rakettispaghettia
300 g palvikinkkua kuutioituna
n. 25 g voita 
n. 4 rkl vehnäjauhoja 
5 dl kevytmaitoa 
suolaa, pippuria
2-3 tl hunajalla maustettua Dijon-sinappia 

pinnalle:
korppujauhoa
voita

Halkaise paprikat, poista siemenet ja keitä paprikoita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, siten että ne hiukan pehmenevät. Lado paprikat uunivuokaan odottamaan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta. Valmista kastike: sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot, anna kiehua hetken aikaa. Lisää maito vähitellen, sekoita koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua hiljaisella tulella muutama minuutti. Sekoita koko ajan pohjaa myöten, ettei kastike pala pohjaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sinapilla. Sekoita pastan joukkoon pieneksi kuutioitu kinkku sekä valkokastike. Täytä paprikat tiiviisti täytteellä, ripota päälle korppujauhoa ja pieni lastu voita. Kaada uunivuoan pohjalle vettä niin, että pohja peittyy. Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa heti hyvän salaatin kanssa.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Pastatäytteiset paprikat”

  1. Eija

    Haa, hauska sattuma! Juuri tällä viikolla tein täytettyjä paprikoita ja mietin mitä kummaa lisukkeeksi kun riisi ei sytyttänyt. En ymmärtänyt edes ajatella pastaa,kiitos armahaiset taas kerran hyvästä vinkistä:)


Kommentoi