Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Paras kaikista kakuista

Viime viikolla lupailimme reseptiä, jonka nimi on Paras kaikista kakuista. Heti kärkeen on todettava, että tässä sanaa ”kakku” käytetään kyllä jossain meille täysin tuntemattomassa merkityksessä. Kyseessä on nimittäin ennemminkin jonkinlainen pehmeän keksin ja toffeen välimuoto, mutta varsin jouluisin maustein maustettuna. Aivan todella hyviä nämä palaset kyllä ovat – kakuksi emme vaan tätä missään nimessä kutsuisi. Jouluksi näitä voisi kyllä hyvinkin tehdä, ja toimisivat hienosti myöskin ruokalahjana, koska herkkupalat säilyvät pitkään huoneenlämmössä ja maku sekä rakenne vain paranee säilyttäessä. Lisäksi hienoa näissä on se, että sopivat monelle allergikollekin: kananmunaa tai maitoa ei näihin käytetä. Ja aika kiva näitä on kyllä kahvin kanssa kaapista napsia. Kävi jouluisasta twististä huolimatta hyvin kaupaksi näin loppukesästäkin!

Olkaa hyvä: jos ei nyt paras, niin ainakin syyskauden mielenkiintoisin ”kakku”resepti!

P&J

Paras kaikista kakuista. – Best of all Cakes. 
iso kasa

2,5 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 rkl kuumaa vettä
7,5 dl vehnäjauhoa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/8 tl neilikkaa
500 g rusinoita 

Sekoita yleiskoneen kulhossa siirappi, sokeri, vesi ja sooda keskenään. Lisää jauhot ja mausteet. Lisää rusinat lopuksi, hiero taikina tasaiseksi massaksi. Taputtele tai kauli öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes levy on kauniin ruskea. Anna vetäytyä folioon käärittynä pari päivää huoneenlämmössä ja leikkaa sitten pieniksi ruuduiksi. Tarjoa kahvin kanssa.

Tulosta resepti

 

Kommentoi